Woning

Hor kopen

In de zomer is het altijd weer hetzelfde dilemma, In de hitte op de bank bivakkeren of met je vliegenmepper het huis onveilig maken. Beestjes lijken zich aangetrokken te voelen naar tot knusse huisje, maar jij houdt de indringers liever buiten. Het wordt dus tijd voor om een hor te kopen
Er zijn verschillende typen horren voor ramen:
– inzethor
– rolhor
– voorzethor
Let op bij het kopen van horren of ze bevestigd kunnen worden aan jouw kozijn en de kwaliteit van het gaas. Er is speciaal pollen werend gaas op de markt en extra stevig huisdierengaas.

De inzethor

Voor je overgaat tot het kopen van inzethorren, ga na hoe deze vast gezet moet worden. Sommige kunnen gewoon in de raamopening worden gezet. Andere moeten bevestigd worden met tape of schroeven. Schroeven zijn niet geschikt voor elk raam, afhankelijk van het materiaal van het kozijn. Een inzethor kan het gehele jaar blijven zitten en het raam is nog gewoon te openen en te sluiten. Ideaal dus!

De rolhor

Let erop dat de rolhor die je kiest, geschikt is voor het type raam dat je hebt. Gaat het om naar binnen of naar buiten draaiende ramen? Dit kan namelijk verschil maken. Veel rolhorren hebben een nadeel dat ze in één klap omhoog schieten wanneer u deze opent. Er zijn echter ook types op de markt die een remmechanisme hebben waardoor deze zich langzaam oprolt. Dit geeft een iets relaxter gevoel wanneer je ‘s morgens je hoofd uit het raam wil steken om even wakker te worden.

De voorzethor

Deze worden aan de kozijnen bevestigd met behulp van scharnieren. Dit betekend dus wel dat je wat schroefjes moet plaatsen. Voordeel van een voorzethor is dat deze makkelijk te verwijderen is door deze simpelweg uit de scharnieren te tillen.

hordeuren

horren kopen voor ramen is belangrijk, maar vergeet ook zeker niet je deuren te voorzien. Ook hier zijn verschillende typen:
– scharnierende hordeuren
– horlamellen
– plissé hordeuren

hor kopen
Door een hor te kopen heb je geen muggenspray meer nodig!

De scharnierende hordeur

Deze is te vergelijken met de voorzethor voor een raam. Dit houdt dus opnieuw in dat je wat schroefjes moet plaatsen, maar daar heb je dan ondertussen al een handigheidje in gekregen. Denk eraan dat horren die je koopt wel binnen en/of buiten te plaatsen zijn, afhankelijk van de draairichting van je deur. Ook zijn niet alle horren zijn weerbestendig.

Horlamellen

Horlamellen hebben het voordeel (of nadeel) dat eventuele huisdieren makkelijk naar binnen en naar buiten kunnen lopen. Ook loop je er zelf makkelijk doorheen, zelfs als je jouw handen vol hebt. Belangrijk is wel dat de lamellen goed op elkaar aansluiten. Anders komen er alsnog allemaal ongewenste beestjes binnen.

De plissé hordeur

geschikt voor zowel naar binnen, als naar buiten draaiende deuren, dubbele deuren of voor schuifpuien. De plissé hordeur heeft een schuifmechanisme. Wanneer de hor open is, is de deze dus als het ware opgeklapt. Dit type is dus ook eventueel makkelijk op te bergen en neemt niet veel bergruimte in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *