Klussen

Waar moet ik op letten bij een verbouwing?

Als u uw woning wilt verbouwen is het belangrijk uit te zoeken hoe dit het best kan worden gefinancierd. Zeker als u van plan bent een kluswoning te kopen. Het is in beide gevallen belangrijk de voor- en nadelen van de verschillende financieringsmogelijkheden goed met elkaar te vergelijken. Welke keuze is de beste voor uw situatie?

Wat u moet weten als u gaat verbouwen

Door de huidige situatie op de woningmarkt kiest ongeveer 75% van de Nederlanders ervoor om niet te verhuizen, maar in plaats daarvan hun woning te verbouwen. Verandert uw gezinssituatie? Dan veranderen de behoeften vaak mee. U heeft meer slaapkamers nodig, een grotere badkamer of uw keuken is nodig toe aan vernieuwing.

Maar heeft u wel voldoende spaargeld? Of is het nodig om geld te lenen om de verbouwing te financieren? Zorg voor een goede voorbereiding en hou rekening met een ‘onvoorziene kosten’ post van 15%. Tijdens de verbouwing komt u waarschijnlijk dingen tegen die ook leuk zijn om onder handen te nemen. Het is verstandig hier niet iedere keer aan toe te geven want dan komt u zeker geld te kort. Maak strikte keuzes!

Hoe financiert u de verbouwing?

Verbouwingen kosten vaak een hoop geld. Gelukkig zijn er allerlei verschillende manieren om een verbouwing te financieren. Wellicht heeft u of een familielid voldoende spaargeld. Maar u kunt er ook voor kiezen een persoonlijke lening af te sluiten of om de hypotheek te verhogen. De hypotheekverstrekker zal nagaan wat de waarde van uw huis is en er zal worden gekeken naar uw inkomen. Let er ook op dat er vaak nog extra kosten bij komen zoals taxatie- en notariskosten.

 Iedereen kent het TV-programma ‘Help, mijn man is klusser’ maar niemand zit te wachten op dergelijke situaties. Hou dus in de berekeningen ook rekening met de kosten van professionele klussers en materialen. Vakmensen leveren kwaliteit en kunnen u een hoop tijd, geld en energie besparen!

Verschillende mogelijkheden

Het kan zijn dat u bij het verbouwen in aanmerking komt voor de Nationale Hypotheek Garantie. Hiermee beperkt u de risico’s en profiteert u van een lagere rente. U kunt een tweede hypotheek nemen bij uw huidige hypotheekverstrekker of de hypotheek oversluiten. Het is daarnaast ook mogelijk om gebruik te maken van een flexibele opname faciliteit. Hierbij wordt de hypotheek voor een hoger bedrag ingeschreven en extra financiële ruimte gecreëerd. Laat u vooraf goed informeren om de juiste keuze te kunnen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *