Klussen

Waar moet je op letten met de keuringen bij hijs- en hefmiddelen?

Machines of apparaten laten keuren is een cruciale zaak. Zo staat de veiligheid van de medewerker centraal en is het van belang dat goed bijgehouden wordt hoe alles ervoor staat. Als je hijs- en hefmiddelen gekeurd moeten worden is het van belang dat je weet waar je mee bezig bent of dat je hier een bedrijf voor inhuurt. Hoe kun je dit het beste aanpakken? Dat lees je in dit blog.

Cursussen volgen

Om je hijs- en hefmiddelen te laten keuren heb je meerdere keuzes. Eén van die opties is het volgen van een cursus. Dit kun je zelf doen of je kunt hier een medewerker voor vragen. Als je binnen je bedrijf iemand hebt lopen die weet hoe alles in zijn werk gaat, dan scheelt dit je een hoop gedoe. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zo’n cursus zelf te volgen. Je zult hier wat geld en tijd aan kwijt raken, maar je leert er natuurlijk veel van.

keuring hijs- en hefmiddelen
Jouw hijs- en hefmiddelen laten keuren

Een bedrijf inhuren

Ondanks dat een aantal cursussen volgen een goede optie is zijn er nog meerdere opties. Zo kun je er ook voor kiezen om een bedrijf in te huren die de keuringen voor jou doet. Er zijn verschillende bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in het keuren van hijs- en hefmiddelen op andere machines. Je zult op het internet niet lang hoeven zoeken voordat je zo’n bedrijf gevonden hebt. Zodra je zo’n keuringsbedrijf inhuurt kun je de meeste zorgen uit handen geven. Het grote voordeel van deze bedrijven is dat ze vaak ook nog erg veel kennis bezitten over andere soort zaken in dit vakgebied. Zo kun je op deze manier meerdere vliegen in één klap slaan. De juiste hijsbanden kopen doe je pas wanneer deze gekeurd zijn door EKH.

Wat moet je doen?

Het is aan jou de keus hoe je met de keuringen omgaat. Het is wel van belang dat je weet hoe belangrijk het is omdat het naast financiën ook gaat om de veiligheid van de medewerkers, en dit staat natuurlijk voorop. Als je verder nog vragen hebt, of niet weet waar je moet beginnen. Dan kun je altijd contact opnemen met één van de vele bedrijven die zich hierin hebben gespecialiseerd.