Woning

Hoe werk je toe naar een botanische inrichting?

Je ziet het steeds vaker, misschien ken je zelf wel mensen die het hebben. Het is op het moment dan ook ontzettend hip en steeds meer mensen willen het. We hebben het natuurlijk over een botanisch inrichting. Een inrichting waarin planten centraal staan in je woning. Vaak gecombineerd met robuust en industrieel meubilair. De gouden tip bij een botanische inrichting is dat je klein moet beginnen. Het heeft helemaal geen zin om als een gek naar de winkel te rennen en honderd planten te kopen. Deze blog helpt je met het inrichten van jouw botanische woning.

Creëer een natuurlijke look die goed doordacht is

Wanneer je denkt aan een botanisch inrichting, denk je op de eerste plaats misschien aan veel planten. Een botanische inrichting oogt daarom vaak druk. Toch hoeft een goede inrichting geen drukke inrichting te betekenen. Een goede botanische inrichting is namelijk goed doordacht. Hierdoor kan de ruimte redelijk vol staan met planten, industriële stukken meubilair en allerlei tierelantijntjes, zonder dat het druk oogt. Plan je inrichting goed uit, zorg dat er genoeg ruimte overblijft en dat de ruimte niet ‘vol’ wordt. Dat zou zonde zijn van al je inspanning.

Kies planten die bij jou passen

Wij weten maar al te goed dat planten heel modegevoelig kunnen zijn. Het ene moment heeft iedereen een Monstera en een maand later is iedereen aan de vijgenboom. Natuurlijk is het leuk om mee te doen met de laatste trends, maar kijk ook goed of een plant goed bij jou past. Ben je niet zo geduldig, ga dan op zoek naar een plant die snel groeit. En heb je niet echt groene vingers? Dan is het slim om planten aan te schaffen die niet te veel water nodig hebben. En heb je een kat of een jonge hond, dan is het wellicht verstandig om een plant te kopen die wat hoger op zijn poten staat.
kamerplant woonkamer

Kwaliteit boven kwantiteit

Als samenleving worden we ons steeds bewuster van het belang van duurzaamheid en hechten we er veel belang aan. Authenticiteit en kwaliteit van producten worden meer benadrukt als het gaat om door de natuur geïnspireerde stijl en inrichting. Uitgebreid gebruik van materialen als hout, bamboe, rotan en wol in combinatie met veel groen is een must. Je krijgt de beste afwerking als de materialen steviger zijn en nog steeds in zijn natuurlijke vorm zijn, omdat het karakter geeft aan jouw interieur. Geeft dit een meer rustgevende en kalmerende afwerking? Zeker!?

Vraag om stekjes!

Plantenliefhebbers zijn vaak ontzettend enthousiast over hun plantenverzameling. Dat enthousiasme uiten ze op verschillende manieren. Maar iets dat veel plantenliefhebbers gemeen hebben is dat ze hun collectie graag uitbreiden door te stekken. Planten willen zichzelf namelijk nogal veel voortplanten, die stekjes kunnen dan weer uitgroeien tot volwaardige planten. Dus heb jij een plantengek in je netwerk? Wees dan niet bang om om een stekje te vragen, waarschijnlijk krijg je er tien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *