Klussen

Waarom een bijkeuken aanbouwen?

Wanneer u een grote tuin hebt kan het handig zijn om een bijkeuken te laten bouwen op een deel van de tuin. De tuin wordt dan kleiner, maar de leefruimte in het huis neemt hierdoor toe. Een bijkeuken is ideaal als ruimte voor een wasmachine en droger. Vooral een droger kan vaak een hoop geluid maken. Als u een tussendeur laat plaatsen tussen de keuken en de bijkeuken dempt dit het geluid, waardoor u er in de rest van het huis geen last meer van hebt.

Bijkeuken aanbouwen

Als u zelf een bijkeuken wilt aanbouwen moet u zich hier eerst goed over inlezen. In sommige gevallen moet u een vergunning aanvragen om een aanbouw te bouwen. Tot maximaal 4 meter diep is een vergunning niet noodzakelijk mits de aanbouw in de achtertuin word gebouwd en het gebouw niet monumentaal is. De aanbouw mag maximaal 5 meter hoog zijn. Daarnaast is er ook een gedegen technische kennis vereist. De aanbouw moet passen bij het huis en netjes aansluiten, anders krijgt u last van lekkages.

Bijkeuken laten aanbouwen

U kunt ook een bijkeuken laten aanbouwen door een professioneel bedrijf. Wanneer een vergunning noodzakelijk is kunnen zij hem voor u aanvragen, en ook de bouw zelf zal deskundig verlopen. U hoeft zelf geen tijd en energie in het project te steken en kunt het zware werk overlaten aan de ervaren professionals.

Tips voor de inrichting van uw aangebouwde bijkeuken

Het inrichten van uw aangebouwde bijkeuken kan op veel manieren. Hieronder vindt u een aantal eenvoudige tips.
– Plaats de huishoudelijke apparaten langs de lange zijde van de bijkeuken. Zo lijkt de bijkeuken groter.
– Kies voor een stenen vloer die eenvoudig te reinigen is.
– Maak ook gebruik van de ruimte boven de machines door opslagmogelijkheden te creĆ«ren.
– U kunt uw machines ook op ooghoogte plaatsen of inbouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *