Woning

Kinderkamer aankleden

Niet alleen volwassenen hechten aan een leuke kamer waar ze zichzelf terug kunnen trekken om te ontspannen. Voor volwassenen is dit vaak de slaapkamer of woonkamer, en bij kinderen hun slaapkamer. Hoe kleed je de kinderkamer aan op een functionele manier voor jou als ouder en dat jullie kind er een leuke speelplek aan over hou?

De kinderkamer; ergernis van ouders om schoon te maken

De kinderkamer vaak een ergernis voor ouders om schoon te houden, want overal ligt wel speelgoed. In elk hoekje, gaatje en niet te vergeten de spleten tussen de kasten. En dan ook al de stof en spinnenwebben die zich er tussen ophopen. Een kinderkamer inrichten is dus geen eenvoudige taak, maar kan erg leuk zijn om samen met je kind te doen. Een beetje van jou en een beetje van het kind en het zal een multifunctionele leuke kamer worden.

Kinderkamer aankleden
Lekkere felle kleuren om je kinderkamer aan te kleden is altijd leuk voor het kind.

Multifunctioneel en leuk met accessoires

Een kinderkamer moet multifunctioneel zijn en er mag zeker geen opbergruimte te kort zijn. Dus kleed de kamer aan met handige mandjes en opbergdozen in allerlei kleuren of in een bepaalde thema. Deze opbergruimte zorgt ervoor dat het geen bende wordt in de kamer en dat alles netjes gesorteerd blijft. Kleur is leuk voor het kind en het netjes opgeborgen zijn is fijn voor de ouders. Ook moet er een goed lichtpunt zijn, voldoende licht is nodig zodat kinderen goed kunnen spelen. De kamer kan je verder leuk aankleden met accessoires in een thema, bijvoorbeeld: Jungle, prinsessen, piraten of clowns net bij welk thema jouw kind zich prettig voelt.

Meubels in de kinderkamer

Niet geheel ongelbelangrijk zijn goede meubels. Naast een bed waarin het kind snachts lekker kan slapen. Is een bureau en goede kledingkast geen overbodige luxe. Op het bureau kan je schoolgaande kind zijn huiswerk maken en dit in alle rust doen alleen op zijn kamer. In de kledingkast kunnen kleding netjes opgeborgen worden, zodat niet door heel de kinderkamer kleding verspreidt ligt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *