Klussen

Wat is betonmortel en welke soorten bestaan er?

Voor het uitvoeren van verschillende karweien zal je graag gebruik willen maken van betonmortel. Als doe-het-zelver kan je een keuze maken uit twee verschillende mogelijkheden. Zo kan je betonmortel kopen welke reeds waterdicht is, maar kan je ze ook zelf waterdicht maken. Het is in ieder geval belangrijk om er rekening mee te houden dat betonmortel uit zichzelf niet zomaar waterdicht is. Dit terwijl dit voor het uitvoeren van bepaalde karweien uiteraard wel een absolute vereiste is. Wil jij graag meer te weten komen over wat betonmortel nu precies is en wat je er allemaal mee aan kan vangen? In dat geval is het een aanrader om de informatie op deze pagina even grondig door te nemen. 

 

Wat is betonmortel precies? 

 

Allereerst zal je natuurlijk vooral graag willen weten wat betonmortel nu precies is. Het betreft hier eigenlijk een mengsel bestaande uit vier verschillende onderdelen, namelijk: 

  • Cement; 
  • Zand; 
  • Grind;
  • Water;

Doordat er water wordt toegevoegd aan de combinatie van cement, zand en grind ontstaat er een reactie. Deze reactie leidt uiteindelijk tot het ontstaan van sterk beton. De gangbare verhouding welke in het beton wordt gebruikt is één deel cement, twee delen zand en drie delen grind. Het is mogelijk om de verschillende, vereiste materialen voor betonmortel aan te kopen, maar je kan natuurlijk ook betonmortel kant en klaar kopen. Voor welke optie jij uiteindelijk gaat kiezen is natuurlijk afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. 

betonmortel aanschaffen

 

Betonmortel bij een betoncentrale kopen 

 

Ben je van plan om enkele grote(re) klussen uit te voeren? In dat geval is het tegenwoordig ook voor jou als particuliere doe-het-zelver mogelijk om de betonmortel aan te kopen bij een betoncentrale. Op een afgesproken tijdstip komt er dan een betonmixer naar de plaats waar de betonmortel is vereist. De betonmixer brengt vloeibare beton welke met behulp van een betonpomp of kruiwagens direct kan worden gestort op de vereiste plaats. Is er sprake van een kleine(re) klus? In dat geval is het gebruikelijk dat er gebruik wordt gemaakt van zakken droge betonmortel. Deze kan worden aangekocht bij een bouwmarkt of een groothandel. 

 

Keuze uit verschillende soorten betonmortel 

 

Los van de manier waarop er betonmortel wordt ingekocht, het spreekt voor zich dat het steeds belangrijk is om gebruik te maken van de juiste betonmortel. Wanneer je het aanbod met betonmortel op de markt van naderbij gaat bekijken zal je kunnen vaststellen dat deze op verschillende vlakken ten opzichte van elkaar kunnen verschillen. Het gaat hierbij onder meer om: 

  • De sterkteklasse; 
  • De milieuklasse; 
  • De grootte van de korrel;

Veel mensen stellen zich de vraag welk type betonmortel voor hun karwei nu precies het meest interessant is. Dit is echter in de praktijk uiteraard sterk afhankelijk van het project dat je wenst uit te voeren. Het spreekt immers voor zich dat het realiseren van een licht vloertje andere eisen stelt dan wanneer er bijvoorbeeld een verdiepingsvloer moet worden gerealiseerd of een balkon. Ook een betonnen vijver beschikt uiteraard op haar beurt over haar eigen, specifieke eisen. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, stem het type betonmortel altijd af op het soort karwei dat je wenst uit te voeren. 

Betonmortel bestel je eenvoudig en snel op de website van Molliebeton

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *