Klussen

WC laten vervangen

Het kan zijn dat uw wc aan vervanging toe is, misschien is hij kapot gegaan of wordt het gewoon tijd om uw badkamer te moderniseren. Dit kan op meerdere manieren, misschien bent u zelf een handige klusser en kunt u de installatie zelf doen maar het kan ook zijn dat u een loodgieter nodig gaat hebben en misschien zelfs een tegelzetter. Of de wc laten vervangen een makkelijke klus is hangt af van uw persoonlijke omstandigheden. Als u geen klusser bent is het altijd raadzaam een loodgieter uit te nodigen en te laten kijken naar de mogelijkheden.

Soorten wc’s

We hebben tegenwoordig in alles veel keus als het om nieuwe aankopen gaat en zo ook bij wc’s. Er wordt onderscheid gemaakt tussen 2 type wc’s, dat is de hangende pot en de staande pot. De meest gebruikte en goedkoopste versie is de staande pot die al vele jaren gebruikt wordt in de meeste huishoudens. De hangende pot is de modernere versie en word tegen de muur aan bevestigd waardoor het lijkt alsof uw pot zweeft. Dit heeft als voordelen dat het er meestal een stuk strakker en moderner uitziet en dat de wc makkelijker schoon is te maken. Vaak zullen er dan wel nieuwe wateraansluitingen en afvoeren gemaakt of verplaatst moeten worden en zal er waarschijnlijk nieuwe betegeling nodig zijn. Als u de wc gaat laten vervangen zal dit een belangrijke keuze zijn.

Diepspoel of vlakspoel

Na het kiezen van een hangende of staande pot zal u ook keuze moeten maken tussen een diepspoelclosetpot en de vlakspoelclosetpot. Als u de wc gaat laten vervangen kan ook dit een belangrijke keuze zijn. De vlakspoelclosetpot heeft een plateau waar het water eerst langs komt en een diepsoelclosetpot heeft dat niet, daar worden de stoffen direct in het water opgenomen. Laat u zo goed mogelijk informeren door verschillende loodgieters en vergelijk zoveel mogelijk prijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *