Klussen

Zelf een kapstok maken

Een huis wordt nog meer jouw eigen plekje met unieke details en zelfgemaakte spullen. Dit hoeven niet altijd grote dingen te zijn en je hoeft je zeker niet alleen tot de woonkamer te beperken. Een leuk project voor ervaren en beginnende klussers is een eigen kapstok maken.

Een hal met kapstok is meestal het eerste wat je ziet als je binnenkomt. Met een unieke zelfgemaakte kapstok laat je direct jouw stijl zien. Zo voel je je meteen bij binnenkomst in je huis echt thuis.

Recycling voor hippe meubels

Wil je een unieke kapstok maken die helemaal van nu is en ook nog eens fijn voor het milieu en je portemonnee? Kijk dan eens om je heen naar materialen die je kunt hergebruiken. Oude pallets, deuren of een sierlijst van een kast lenen zich perfect als basis voor een zelfgemaakte kapstok.

Zaag het op de gewenste maat en schuur, beits of schilder het in de gewenste kleur. Een paar haken of knoppen erop en je kapstok is klaar!

Is dat nog wat te standaard voor je, kijk dan gerust naar andere materialen. Met steigerpijpen en haken maak je eenvoudig een industriële kapstok, maar ook met spullen als oude kledinghangers kunnen prachtige creaties gemaakt worden.

zelf kapstok maken
Hoe maak ik zelf een kapstok?

Haal de natuur naar binnen

Recyclen van meubels geeft veel mogelijkheden, maar een wandeling in het bos of een snoeibeurt in je tuin ook!

Zoek een mooie dikke tak met mooie knoesten en kronkels uit en draai hier haken in. Hang de tak op aan een dik touw of metalen ketting en je hebt een hele originele kapstok.

Of zoek juist verschillende kleinere takken en gebruik deze als kledinghaken. Laat je fantasie erop los voor de bevestiging. Schroef ze vast aan een plank, bindt ze samen of giet ze in een laagje cement.

Doe het samen

Heb je jonge kinderen, dan is zelf een kapstok maken ook een heel leuk project om samen te doen. Laat ze meehelpen schilderen, of vormen bedenken voor de kapstok. Kinderen kunnen met de origineelste ideeën komen!

Zo wordt de nieuwe kapstok een echt familieproject waar iedereen blij van wordt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *