Klussen

Zelf klussen aan de auto of naar de garage brengen?

Een eigen auto hebben brengt veel voordelen met zich mee, zo ben je niet meer afhankelijk van andere en kan je gaan en staan waar en wanneer je wil. Naast de voordelen zijn er ook een aantal nadelen verbonden aan een eigen auto hebben. De kosten van het onderhoud, de autoverzekering, brandstof en de wegenbelasting kunnen erg oplopen. Zeker als je je auto niet op tijd wegbrengt voor onderhoud en als het ware kapot rijdt, kunnen de kosten erg hoog worden. Sommige mensen kiezen ervoor om zelf hun auto te repareren terwijl andere er niet aan moeten denken. Maar wat is nou eigenlijk het handigst, we hebben de voor-en nadelen van beide opties hieronder toegelicht:

Voordelen van zelf klussen:

1. Kosten besparen

Als je voor elk klein dingetje naar de garage gaat ben je aan het eind van het jaar een voortuin kwijt geweest aan de auto. Dit is hartstikke zonde! Want vaak is het niet nodig om elk klein dingetje te laten maken. En wie weet kan je het ook nog eens zelf voor veel minder geld maken. Wanneer je zelf klust aan je auto bespaar je ontzettend veel kosten.

2. Je leert je auto kennen

Als je een beetje verstand hebt van auto’s is het zeker een goed idee om kleine dingetjes aan je auto zelf te repareren. Hoe vaker je klust aan de auto, hoe beter je de auto leert kennen. Wanneer je op de snelweg rijdt en je hoort ineens een raar geluid, kijk je er niet gek van op. Je weet waar het geluid vandaan komt en hoe je het kan repareren. Als je er zelf niet uitkomt en je moet de auto toch naar de garage brengen dan kan je precies vertellen wat je al hebt geprobeerd. Je laat aan de monteurs zien dat je verstand hebt van de auto en dit helpt zeker want de kans dat je opgelicht wordt, wordt dan kleiner.

autoverzekering
Kun je beter zelf jouw auto repareren of beter uitbesteden aan de garage?

Nadelen van zelf klussen:

1. Je hebt geen flauw idee wat je doet!

Je hebt van die mensen die lekker gaan klussen aan hun auto en achteraf hebben ze geen flauw idee wat ze eigenlijk doen. Een kleine lekkage is ineens een grote lekkage geworden waardoor de auto niet meer start en rijdt. Wil je toch zelf gaan klussen aan je auto zonder dat je er echt verstand van hebt, schakel dan iemand in die wel weet wat hij doet. En los samen het probleem op. Maar ga vooral niet zelf klussen.

Voordelen van de garage:

1. Je wordt ontzorgd

Als je je auto naar de garage brengt dan ga je ervan uit dat zij de schade voor je repareren en dat klopt 9 van de 10 keer ook. De auto rijdt weer zo goed als nieuw na een onderhoudsbeurt en je kan er weer tegen aan.

Nadelen van de garage:

1. Hoge kosten

Het nadeel van ontzorgd worden bij een garage is dat er wel een prijskaartje aan vast hangt. Van tevoren geven ze vaak een prijsinschatting terwijl ze er altijd overheen gaan. Daarnaast betaal je ook nog eens dubbel omdat je voor het onderdeel betaald en het werk dat ze verrichten.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *