Woning

Betonpoer, waar gebruik je dat voor?

Wanneer je het hebt over een goede constructie dan is de fundering hiervoor ongelooflijk belangrijk. Huizen worden uiteraard ook niet gebouwd op zand of aarde, of welke andere soort ondergrond dan ook. De fundering moet ervoor zorgen dat het gebouw en dus de constructie goed op zijn plek blijft staan om verzakking te voorkomen. Het is echter ook relevant wanneer je hier naar kijkt op een kleiner niveau, hier kun je gebruik maken van betonpoer.

Wat is betonpoer?

Een poer is in feite gewoon een blok waar een constructie op staat, door de betonpoeren wordt een kleinere constructie dus als het ware gedragen. De poer zorgt voor het overbrengen van kracht op de grond. Je kunt ze zelf maken door een bekisting te maken in de grond, en deze vol te storten met beton. Het zelf maken is echter behoorlijk wat werk, je kunt betonpoeren ook prima kant en klaar kopen.
Voor welke variant je ook kiest, wat zijn nu de 3 voornaamste voordelen en redenen waar je deze poeren voor gebruikt?

  • Beton poeren zijn stevig, ze doen op kwalitatief vlak niet onder voor het storten van beton.
  • Beton poeren zijn vaak fijner om te gebruiken voor de levensduur van de constructie.
  • Beton poeren zijn betaalbaar en relatief veel goedkoper dan het laten storten van beton.
  • betonpoer
  1. De schutting.

Een schutting wordt meestal geplaatst door middel van houten palen. De kwaliteit hiervan kan er voor zorgen dat deze schutting meer dan 10 jaar kan blijven staan. Qua stevigheid is het echter niet de beste oplossing. Je wilt uiteraard niet zo zeer dat een schutting 10 jaar meegaat, niet in de zin dat dit geen goede zaak is, maar als je keuze hebt dan is het meer aannemelijk dat deze uitgaat naar tientallen jaren. Je kunt de blokken beton in allerlei afmetingen kopen, zo kun je dus altijd de juiste oplossing vinden voor jouw schutting, zo kun je de wens van tientallen jaren realiseren.

  1. De schuur.

Naast dat je ze kunt gebruiken voor de verankering van schuttingpalen kun je ze ook gewoon gebruiken voor het funderen van de schuur. Het is veel duurder om een vloer en een fundering te storten, door de fundering en de vloer te realiseren via poeren kun je een hoop geld en werk besparen, en op kwalitatief vlak doet dit zeker niet onder.

  1. Een veranda.

Tot slot, de poeren van beton worden ook gebruikt voor de veranda. Wanneer je een veranda wilt bouwen, dan wil je graag een mooie vloer. Hoewel je een betonvloer kunt storten willen mensen dit vaak bij een veranda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *