Klussen

Zo haal je het maximale uit jouw hijs- en hefwerkzaamheden

Bij het uitvoeren van verschillende hijs- en hefwerkzaamheden is de betrouwbaarheid en veiligheid het belangrijkst. Dit is niet alleen afhankelijk van deskundige mensen die met deze middelen werkzaam zijn. De toestand van de gebruikte producten zijn erg belangrijk. Bij het onjuiste gebruik van hef- en hijsmiddelen die niet geschikt zijn kunnen ernstige gevolgen voor komen. Dit kan ongevallen veroorzaken, zoals het vallen en/of beschadigen van de last. Daarom is het belangrijk om gereedschappen van uitstekende kwaliteit te gebruiken. Dit houdt in dat betrouwbare merken gebruikt zullen worden. Bovendien moeten deze gereedschappen in goede conditie zijn en blijven. Daarom is het essentieel dat de middelen aan de juiste keurmerken voldoen. Bovendien moeten ze minimaal jaarlijks geïnspecteerd worden.

Het gebruik van hijsmiddelen

Het gebruik van verschillende hijsmiddelen is veelvoorkomend. Dit geldt voor zowel particulier als professioneel gebruik. Hijsmiddelen zijn vaak geschikt voor zowel een bouwplaats als de garage. Hierdoor is de juiste keuze in producten nog belangrijker. Deze keuze is te maken door het wegen van verschillende factoren. Denk hierbij aan de belasting, het zwaartepunt en de stabiliteit tijdens het hijsen. Andere belangrijke factoren zijn wind, warmte en vochtigheid. Daarnaast is de combinatie van de juiste werkstukken essentieel. Er zijn vele verschillende producten verkrijgbaar. Voorbeelden zijn hijsbanden, kettingen, haken, magneten en elektrische takels. Maar passen deze ook allemaal op de beschikbare hijsmiddelen? Al deze factoren zijn belangrijk voor een veilig gebruik. Dit geldt in evenveel mate voor de werkzaamheden van de particulier in de garage en de professional op de bouwplaats.

hijsmiddelen
hijsmiddelen inschakelen

Het gebruik van hefgereedschappen

Voor hefgereedschappen gelden dezelfde regels als bij hijsmiddelen. Echter worden deze grotere gereedschappen vaker gebruikt op grote bouwplaatsen. Dit maakt de essentie van veiligheid niet minder. Deze veiligheid is te waarborgen door producten gemaakt door gerenommeerde merken. Deze gereedschappen kunnen dommekrachten en hydraulische machineheffers zijn. Maar ook vijzels zijn verkrijgbaar voor hefwerkzaamheden. Deze zijn populair voor het echte grove werk. Dit zijn vaak mechanische vijzels. Een andere goede oplossing voor hefwerkzaamheden is een lift. Deze kan het materiaal gemakkelijk naar boven brengen. Zo wordt het plaatsen van bijvoorbeeld gipsplaten erg eenvoudig. Ook op een zesde verdieping van een gebouw op de bouwplaats. Echter zijn er ook simpele hefgereedschappen. Een bekende is de palletwagen. Deze worden overal ingezet. Als particulier of professioneel bedrijf. Er zijn eenvoudige en degelijke opties die tot wel 3 ton capaciteit kunnen dragen. Dit maakt het vervoeren van zware materialen erg gemakkelijk.