Woning

PVC Laminaat uitzoeken: wat zijn de opties?

Wil jij in je nieuwe of bestaande woning PVC laminaat gaan leggen? Dan heb je daarin ontzettend veel opties. De meeste mensen weten wel dat ze kunnen kiezen uit allerlei verschillende kleuren, merken en prijzen, maar het gaat verder dan dat. Laminaat bestaat namelijk ook in verschillende diktes en breedtes, en je kunt zelfs kiezen of je er echte groeven in wilt hebben of niet. Dit laatste zie je vaak bij de wat duurdere merken, en niet bij goedkoop PVC laminaat. Een laminaatvloer met groeven erin lijkt natuurlijk vele malen echter dan een vlakke variant, maar daar betaal je dan ook voor. Veel mensen hebben dat er echter wel voor over, mede doordat een laminaatvloer die wat duurder is ook langer mooi blijft, en dus duurzamer is.

PVC Laminaat in verschillende breedtes

Een nieuwe PVC laminaatvloer kiezen lijkt makkelijk, maar dat is het niet. In een speciale showroom voor PVC laminaat zul je zien dat er ontzettend veel varianten zijn, en dat je onder andere kunt kiezen voor smalle of brede planken. Welke je kiest is natuurlijk afhankelijk van je smaak, maar besef dat ze ook effect hebben op de ruimte. Een smalle plank zou je misschien sneller in een kleine ruimte leggen, maar als het patroon erg druk is kan de ruimte er kleiner door ogen. Je kiest dan dus beter voor een brede plank, die je overigens in de lengte van de ruimte moet leggen. PVC laminaat met een brede plank is meestal net ietsje duurder dan met een smalle plank, maar dit is heel erg afhankelijk van het merk. Zo’n brede plank is ook perfect voor hele grote ruimtes, omdat een smalle snel druk oogt, zeker op een groot oppervlak. Smalle planken zijn perfect in ruimtes van gemiddeld formaat.

Vloeren in woning
Mooie vloer in woning

Welke ondervloer kies je?

Als je een laminaat vloer aanschaft moet je natuurlijk ook een goede ondervloer hebben. Sterker nog, als je een huurwoning hebt dan is dat in de meeste gevallen verplicht. Je mag de (onder)- buren namelijk niet tot overlast zijn met het geluid als je op de vloer loopt. Doorgaans is het zo dat hoe goedkoper het PVC laminaat was, hoe scheller het klinkt als je erop loopt. Hoe goedkoop of duur de optie echter ook is, er moet en goede ondervloer onder. Welke je het beste kiest hangt af van de ondergrond. Is deze heel vlak en glad? Dan volstaat een dunnere variant. Wil je heel veel geluidsreductie (bijvoorbeeld voor de onderburen of omdat je er zelf met de woonkamer onder zit), dan kies je beter een dikkere variant. Er bestaan overigens ook speciale ondervloeren voor in appartementencomplexen. Informeer daarnaar bij Tegelsenlaminaat.nl waar je het PVC laminaat wilt gaan kopen. Zij kunnen je er alles over vertellen

Laminaat, houten vloer of PVC

De meeste mensen weten al direct dat ze een laminaat vloer willen, voornamelijk doordat deze zo betaalbaar is. Het loont echter de moeite om ook naar PVC laminaat te kijken. Een echte houten vloer is natuurlijk ontzettend duur, maar PVC ligt een beetje tussen echt hout en normaal laminaat in, zowel qua prijs als qua uitstraling. Als je genoeg te besteden hebt om een duurdere variant laminaatvloer aan te schaffen dan kan het goed zijn dat PVC laminaat ook binnen je budget valt. Informeer er dus even naar, want het scheelt veel in kwaliteit en uitstraling!