Tuin

Een hottub in de tuin

Als je een ruime tuin hebt, dan dromen veel mensen ervan om een zwembad in hun tuin te hebben. Maar een zwembad laten aanleggen kan behoorlijk in de papieren lopen en is daarom vooral bedoeld voor vermogende mensen. Een goedkopere oplossing en wat zeker niet voor een zwembad onder doet, is een hottub. Een hottub is een verwarmd bad, waar je bubbels in kan laten ontstaan, of met jets een straal, zodat je lichaam ook nog gemasseerd wordt. De klassieke hottub is altijd van hout en is houtgestookt met een houtkachel in de hottub of naast de hottub. Maar hottubs zijn tegenwoordig ook voorzien van de nieuwste innovaties dus er zijn ook aluminium of kunststof hottubs. Een hottub in je tuin kan je zowel in de zomer als in de winter gebruiken en je hoeft niet regelmatig naar een spa om te ontspannen, je kan je nu heerlijk in je eigen tuin ontspannen.

Een hottub in de tuin
Met mooi weer is het fijn om een hottub te hebben, maar ook wanneer het extreem koud is

Welk soort hottub?

De belangrijkste vraag is altijd, welk soort hottub je gaat nemen. Ga je voor de klassieke hottub van hout? Dan moet je een keuze maken of je gebruik wilt maken van een interne of externe houtkachel. Maar je kan ook voor een aluminium of kunststof hottub gaan, die veelal gasgestookt zijn of elektrisch. De keuze voor manier van stoken is belangrijk. Bij een houtkachel dien je regelmatig hout aan de kachel toe te voegen, maar het voordeel is dan wel, dat een houtkachel de hottub snel opwarmt. Een elektrische verwarming is ook heel handig, neemt weinig ruimte in beslag, maar kan duurder zijn en warmt niet zo snel op. Ook is de maat van belang. Als je een kleine hottub kiest, kan je er met twee of drie personen inzitten, terwijl je met een grote hottub met een hele groep erin kan. Het is ook belangrijk dat je let op de beenruimte. Een hottub is normaal voorzien met een zitting, waarbij je normaal kunt zitten en je voeten op de bodem rusten. Als je dus met een grote groep in de hottub zit, moet iedereen voldoende beenruimte hebben.

Zaken om rekening mee te houden

Als je in een buurt woont, waar iedereen je tuin in kan kijken, is het voor je privacy niet zo handig om de hottub in het zicht te plaatsen. Plaats je de hottub in een hoekje in de tuin, houdt er dan rekening mee, dat je niet teveel last krijgt van vallende bladeren en rotzooi uit bomen. Hoewel een hottub normaal gesproken voorzien is van een afdekking, is het niet wenselijk om bedolven te worden onder de bladeren als je in de hottub zit. Een hottub moet je regelmatig reinigen. Dit houdt in dat je het water moet verversen. Denk dus bij de plaatsing van een hottub dat je ook een waterafvoer aanlegt en eventueel ook een watertoevoer, om de hottub met vers water te vullen. Het verversen moet ongeveer wekelijks gebeuren. Soms kan je er wat langer mee, als je chloortabletten aan het water toevoegt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *