Tuin

Kunstgras: alle voordelen op een rijtje!

Houd jij van de natuurlijke uitstraling die een grasgazon biedt, maar heb je helaas weinig tijd om alles te onderhouden? Dat is vaak erg jammer, want een slecht onderhouden gazon kan zorgen voor bijvoorbeeld verkleurd gras en een wildgroei aan onkruid. Dit is uiteraard voor niemand leuk om naar te kijken. Wil jij toch graag een groen gazon hebben? Kies dan voor kunstgras. Het heeft enorm veel voordelen en deze zullen we hieronder voor je op een rijtje zetten.

1. Grasmaaien is verleden tijd

Veel mensen vinden grasmaaien en de randjes bijknippen zeer vervelende klusjes. Toch moet het echt gebeuren als je natuurgras hebt, want anders loopt het helemaal uit de hand en dat is ook niet leuk om tegenaan te kijken. Gelukkig hoef je al deze vervelende klussen niet meer te doen als je kunstgras hebt!

2. Nauwelijks van echt gras te onderscheiden

Kunstgras is tegenwoordig nauwelijks meer van echt gras te onderscheiden. De ontwikkelingen zijn de laatste jaren zo enorm verbeterd dat mensen zelfs steeds vaker kunstgras verkiezen boven normaal gras. Dit was tot voor kort nog ondenkbaar, omdat kunstgras vroeger heel nep oogde en men het daarom liever oversloeg. Nu is dat dus niet meer zo en geniet je bij kunstgras van de lusten, maar niet de lasten van een groen gazon!

3. Veilig voor kinderen

Kunstgras laten leggen is een goed idee als je jonge kinderen hebt. Het is namelijk zacht genoeg om op te spelen en het scheurt de knieƫn en ellebogen niet open als je valt. Tegelijkertijd is kunstgras ook weer enorm sterk, waardoor het na een flinke stoeipartij nog steeds niet beschadigd raakt. Kunstgras is dan ook een prima ondergrond om speeltoestellen of zelfs een zwembad op te zetten. Het kunstgras blijft altijd in shape, ook al laat je alles voor een langere tijd staan. Dit is met natuurgras wel anders!

kunstgras
Kies jij voor kunstgras?

4. Lange levensduur

Kunstgras gaat lang mee. Als je het op de juiste manier plaatst, dan kun je er vaak wel tien tot vijftien jaar van genieten. Natuurlijk gras gaat niet zo lang mee en zul je dus veel eerder moeten vervangen. Op de lange termijn bespaar je dus kosten als je voor kunstgras kiest. Daarnaast is kunstgras ook zeer milieuvriendelijk. Met echt gras heb je vaak chemische producten nodig om de boel netjes en gezond te houden, maar bij kunstgras is dat uiteraard niet zo. Kunstgras is dus niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu!

5. Blijft mooi onder alle weersomstandigheden

Met echt gras moet je uitkijken met het weer: als het bijvoorbeeld weken droog blijft, dan loop je kans dat alles uitdroogt en doodgaat. Maar ook als er vorst optreedt, houd je je hart vast, want dan kan het weer doodvriezen. De dode stukjes moet je dan opnieuw inzaaien en daar ben je weer veel tijd aan kwijt. Heb je echter kunstgras, dan ken je deze problemen niet. Kunstgras blijft namelijk mooi onder alle weersomstandigheden. Je hebt het hele jaar door een fraai, groen gazon waar je tegenaan kijkt en hier hoef je helemaal niets voor te doen!