Woning

Het bestellen van een draaikiepraam

Een draaikiepraam heeft twee functies. Een kozijn met de draaikiep functie kan helemaal open worden gezet maar kan ook kantelen. Het raam heeft aan de zijkant van de stijl en aan de onderkant scharnieren die dit mogelijk maken. Voor in de slaapkamer en andere kamers waar goed geventileerd moet worden is dit een goede keuze. Wanneer je een draaikiepraam wilt bestellen dan zul je eerst moeten kijken naar de afmeting en het type materiaal. Een draaikiepraam is in hout verkrijgbaar en in kunststof. Het voordeel van een kunststof draaikiepraam is dat je geen onderhoudskosten hebt. Zeker wanneer het raam op een hoge verdieping geplaatst is, spaart de keuze voor kunststof veel tijd en kosten. 

Wat is een draaikiepraam

Een raam die zowel kan kantelen als open gezet kan worden, wordt een draaikiepraam genoemd. Dit is een ontzettend handig raam voor in kamers waar je veel wilt kunnen ventileren. Dit kan op de bovenverdieping handig zijn in slaapkamers, in een studeerkamer of op zolder. Hierdoor kun je makkelijk het raam open laten staan voor goede ventilatie. Beneden kan een draaikiepraam fijn zijn bij de keuken of aan het woongedeelte. Een klein kantelraam zie je vaak op de benedenverdieping. In de woonkamer en keuken is dit zeker fijn. Het voordeel van een extra groot raam die open kan is zeker in de warme maanden een aanrader. Een draaikiepraam is dan de meest praktische oplossing. 

draaikiepramen
Draaikiepramen in woning

Een kwalitatief kozijn

Wanneer je een kozijn van hoogwaardige kwaliteit wil, dan is een kunststof kozijn de beste keuze. Bij een kantel kiepraam kun je kiezen voor verschillende prints aan de buitenzijde en aan de binnenzijde. Zo is het mogelijk om aan de buitenzijde een houtnerf in de print te verwerken, waardoor het kozijn op hout lijkt. Met nerven en noesten ziet dit er ontzettend mooi uit. Aan de binnenzijde kun je het kunststof glad laten, hierdoor kun je de kozijnen makkelijk schoon maken. De afwerking kan in verschillende kleuren waaronder de tinten wit ral 9010 of ral 9001. Van deze kleuren is ral 9010 een witte kleur en ral 9001 meer crème. Als je een draaikiepraam in een bestaand kozijn wil plaatsen, kun je natuurlijk de bestaande kleuren van je woning kiezen.

Draaikiepraam onderhouden 

Bij een draaikiepraam is het belangrijk om de scharnieren goed te onderhouden. Dit is bij elk raam belangrijk om het systeem langer te onderhouden. Wanneer je de kozijnen en ramen de jaarlijkse schoonmaakbeurt geeft, zou je de scharnieren mee kunnen nemen. Hierdoor voorkom je niet alleen geluiden en stroefheid maar ook slijtage. Je kunt speciaal slotspray, siliconenspray of WD40 gebruiken om het scharniersysteem soepel te houden. Dit kun je in de gleuven spuiten. Eventueel kun je het draaikiepraam anders afstellen. Naast het onderhouden van de scharnieren heeft een draaikiepraam van kunststof niks nodig. Aangeraden wordt om minimaal elke twee jaar met een sopje de buiten kozijnen schoon te maken. Je kunt met een doekje en spons heel makkelijk de kunststof kozijnen van Meneer Kozijn afnemen. Hiervoor kun je gewoon allesreiniger schoonmaakmiddel gebruiken.