Tuin

Maak je eigen moestuin

In de volle grond of in een kleine pot overal kun je een moestuin maken. Je kunt alles zelf opkweken uit zaadjes, echter elk tuincentrum verkoopt biologische kruiden, tomatenplantjes en andere groenteplanten die jij direct kunt planten. Simpeler kan het niet.

Zelf kweken

Maak je eigen moestuin door plantjes vanuit zaadjes op te kweken. Kweek vooral wat je lekker vindt. Bijzonder zaden kun je kopen in de winkel van een botanische tuin of online. Al vanaf januari/februari zaai je pepers en paprika’s in de kas of op de vensterbank. De plantjes hebben veel licht nodig. Bij te weinig zonlicht eindig je met lange slappe planten. Plaats zilverpapier achter de plant en reflecteer het licht. Met deze eenvoudige oplossing kweek je gezonde plantjes zelfs in de vensterbank. Tomaten, komkommer, aubergine en courgette start je in maart/april. Deze planten mogen pas na de IJsheiligen naar buiten. Hard de planten af door ze elke dag geleidelijk aan de temperaturen buiten te laten wennen.

Zelf een moestuin aanleggen

Planten hoe doe je dat?

Of je je planten nu in de volle grond plaatst of in een bak, zorg altijd voor goede afwatering. Boor gaten in potten zodat overtollig water weg kan. Maak de wortels een beetje los en zet dan je planten in de grond. Nadat je de grond rond de plant hebt aangedrukt water je de plant goed en grondig in. De wortels gaan op zoek naar het water en de plant voelt zich snel thuis.

De mooie moestuin met foodscaping

Maak eenvoudig een mooie moestuin met Foodscaping. Het combineren van eetbare en ornamentale planten levert een fraai plaatje op. Plant oost Indische kers en afrikaantjes tussen je tomaten voor een fraai kleurenpalet. Inspiratie haal je van internet en uit de permacultuur. Door planten te combineren voorkom je plantenziektes en trek je bijen naar de tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *