Tuin

Vier tuintrends van 2022

Weer of geen weer, de behoefte om (af en toe) buiten te zijn is voor veel van ons groot. Lekker uitwaaien op het strand, wandelen in het bos, maar ook dichterbij huis in eigen tuin of op het balkon. Hieronder vier ontwikkelingen die ervoor zorgen dat je langer en nog fijner van je buitenruimte kunt genieten. 

Buiten-binnen combinatie

Sinds de pandemie hebben we noodgedwongen veel meer tijd thuis doorgebracht. Ben jij ook aan het klussen geslagen, binnen of buiten? Je bent niet de enige. Het creëren van een nog fijner thuis stond en staat bij veel mensen op de agenda. Daarbij mag de grens tussen buiten en binnen vervagen. We zien vloerkleden en kachels in de tuin, veel groen binnen en één smart home-systeem waarmee verlichting binnen en buiten geregeld wordt. Daarbij hechten we steeds meer waarde aan de kwaliteit (en duurzaamheid) van de meubels en materialen en niet alleen aan de looks ervan. 

Seizoenen rekken

Doordat we thuis steeds meer tijd buiten doorbrengen, ontstaat ook de behoefte het buitenseizoen te rekken. In Nederland kan het lang fris blijven en in het najaar snel afkoelen. Zelfs de zomers zijn lang niet altijd zon zeker en warm. Hoe blijven we er dan toch behaaglijk bij zitten? Nou, met buitenkachels en vuurkorven. En natuurlijk door fijne buitenplekken te creëren zoals tuinhuizen, veranda’s en terrasoverkappingen. Steeds vaker worden hierin robuuste overheaddeuren geplaatst (bezoek alcomex.nl voor deurveren voor producenten). Dankzij het torsie- en trekveersysteem kunnen grote ruimtes zo in één keer geopend en gesloten worden. Helemaal in lijn met het binnen is buiten gevoel. 

 

Ruimte optimaal gebruiken

Niet iedereen beschikt over een ruime tuin, een veranda of terrasoverkapping. Soms moet je het doen met een beperkt aantal vierkante meters en dat hoeft helemaal niet erg te zijn. Daarbij zijn er allerlei fijne manieren om de hoogte in te werken zodat je niet al je vloeroppervlak hoeft te gebruiken voor bijvoorbeeld plantjes. Er zijn ideale wandsystemen waarmee je tegenwoordig een prachtige verticale tuin aanlegt. Een paar potten met hangplanten doen het ook altijd goed. 

Tuin
Een mooie tuin.

Kleuren die de natuur weerspiegelen

Hou je van een lekker vrolijk tuintje en breng je graag wat extra fleur met kleurrijke kussentjes, kleedjes en plantjes? Helemaal doen natuurlijk. Je bent met een bohemian stijl ook absoluut niet of trend. Toch zien we in 2022 meer rustige kleuren de overhand nemen. Denk aan allerlei tinten groen, bruin, beige en grijs. Ook de aardetinten doen het goed. Je ziet trouwens dat niet alleen de kleuren maar ook de materialen en vormen de natuur sterk weerspiegelen.