Tuin

Welke soorten terrasoverkappingen passen bij jou?

 

Terrasoverkappingen zijn er in vele verschillende soorten en maten. Daarnaast verschillen de prijzen van de diverse overkappingen ook behoorlijk. Maar los van het grote aanbod aan varianten kun je stellen dat er in hoofdlijnen een aantal soorten constructies zijn waaruit je een keuze kunt maken. Maar welke soorten zijn dit? In de onderstaande alinea’s zullen we dit bespreken.

Een overkapping van hout

Allereerst zijn er de constructies die het hout zijn opgebouwd. Er zijn diverse houtsoorten geschikt om de constructie mee op te bouwen, waaronder eikenhout. Een terrasoverkapping van hout heeft als voordeel dat hij een landelijke uitstraling aan je tuin geeft. Daar tegenover staat wel dat je zo nu en dan het hout een onderhoudsbeurt moet geven.

Terrasoverkappingen van kunststof

Constructies die van kunststof zijn gemaakt, zijn vrijwel onderhoudsvrij en hebben als voordeel dat ze in vele kleuren te leveren zijn. Hierdoor past een kunststof overkapping bij vrijwel iedere woning. Bovendien is kunststof een sterke materiaalsoort, waardoor je over het algemeen lang plezier kunt hebben van het bouwwerk.

Overkappingen die van aluminium zijn gemaakt

De derde categorie terrasoverkappingen zijn die van aluminium. Het voordeel van dergelijke bouwwerken is dat ze (net zoals de kunststof constructies) vrijwel onderhoudsvrij zijn. Daarbij komt dat aluminium lichtgewicht materiaal is en daarnaast ook nog eens heel sterk is.

De alternatieven voor terrasoverkappingen

Wanneer je twijfelt of een van de beschreven soorten overkappingen bij je past, is het misschien ook interessant om te kijken naar wat voor alternatieve mogelijkheden er zijn om een soortgelijk effect te creëren met een product dat veel weg heeft van een terrasoverkapping.

Zo zijn er bijvoorbeeld textieldaken en vouwdaken. Deze producten zitten tussen zonneschermen en terrasoverkappingen in. De producten zijn dan ook het beste te omschrijven als een zonnescherm dat op staanders leunt. Hierdoor heb je als het ware een geraamte in je tuin staan waarover je een zonnescherm kunt spannen indien je daar behoefte aan hebt. Het grote voordeel hiervan is dat het zonnescherm stevig aan de constructie is vastgemaakt, waardoor het beter is bestand tegen harde wind dan een regulier zonnescherm.

in2 artikel

We hopen dat je met de informatie die je in dit artikel hebt kunnen lezen een goed beeld hebt van de diverse mogelijkheden voor wat betreft de verschillende soorten terrasoverkappingen. Als je het moeilijk vindt om een keuze te kunnen maken, dan kan het helpen om eerst te bepalen welke soort overkapping het beste bij past, zodat je je enkel hoeft te oriënteren op die specifieke soort constructie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *