Woning

Daglicht en lucht in jouw huis

Met een lichtkoepel haal je het daglicht naar binnen. Tevens kunnen sommige lichtkoepels open om te luchten. Lees hier meer over deze mooie uitbreiding voor jouw huis.

Daglicht in huis

De eerste functie van een lichtkoepel is natuurlijk om daglicht in jouw huis te brengen. Lichtkoepels vind je meestal terug op platte daken van uit- en aanbouwen, maar ook voor schuine daken zijn er mogelijkheden.

Isolatie

Een goede lichtkoepel isoleert zowel warmte als geluid. Tikkende regen kan gezellig klinken maar ook gaan irriteren als het te lang aanhoudt of te hard gaat. Lichtkoepels kunnen gemaakt zijn van materialen die dit geluid tot een minimum beperken. De isolatiewaarde hangt af van het gebruikte materiaal en de gebruikte constructie. Zo zullen koepels met dubbelglas over het algemeen beter isoleren dan varianten met enkel glas. Infomeer voor je een lichtkoepel koopt naar de isolatiewaarde van de koepel. Een iets duurdere aanschaf kun je in een aantal jaren terugverdienen op jouw stookkosten.

Automatisch aansturing

Wanneer je kiest voor een lichtkoepel die ook open kan om te luchten is het interessant om een automatische aansturing te overwegen. Lichtkoepels die je elektrisch kunt openen of sluiten kun je met een afstandsbediening bedienen én uitbreiden met een automatische aansturing.
Wanneer er een warme dag voorspeld is zet je de koepel op de luchtstand. Met de wetenschap dat de koepel zich vanzelf zal sluiten als het gaat regenen kun je met een gerust hart de deur achter je dicht trekken als je het huis verlaat. Verder kun je deze regeling uitbreiden met andere meters zoals een windsnelheidsmeter. Wanneer het te hard gaat waaien zal ook nu de lichtkoepel zich automatisch sluiten.

Veiligheid

Een lichtkoepel is natuurlijk weer een extra toegang voor jouw huis voor potentiële inbrekers. Kijk daarom van te voren even of de koepel die je wilt kopen een veiligheidskeurmerk heeft zoals bijvoorbeeld: weerstandsklasse 2 van NEN 5096. Met dit keurmerk komt de lichtkoepel in aanmerking voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *