Tuin

Zelf een schutting maken?

Wilt u zelf een schutting in de tuin plaatsen? Lees dan onze tips en meer informatie over het plaatsen van een schutting.

 

Wat kost het plaatsen een schutting?

Het is goed om na te denken over de kosten van het plaatsen van een schutting. Uiteindelijk hangen de kosten af van de afmetingen van de schutting, maar natuurlijk ook van het materiaal. Zo is er veel keuze in het soort materiaal en hangt er overal een verschillend prijskaartje aan. Mocht u geïnteresseerd zijn in alle soorten bekijk dan eens het assortiment, zo krijgt u een beetje het idee van alle soorten mogelijkheden.

 

Soorten schuttingen

De keuze van de schutting is bepalend voor de sfeer in de tuin. Daar is het goed om van tevoren goed na te denken over het keuze materiaal.

 

Houten schuttingen

Ondanks er talloze materiaalkeuzes zijn, blijft hout toch het meest gekozen materiaal voor schuttingen. Een goedkopere schutting van hout is het vurenhout of grenen. Het meest duurzame materiaal is een schutting zoals Bankirai van hardhout.

 

Kunststof schuttingen

Heeft u geen tijd of zin in het onderhouden van uw schutting? Kies dan voor een schutting van kunststof. Kunststof schuttingen gaan namelijk jarenlang mee zonder dat u hier maar iets aan hoeft te doen. Daarnaast zijn ze in talloze kleuren en maten te verkrijgen.

 

Natuurlijke schutting

Bij een natuurlijke schutting kunt u denken aan bamboe of klimplanten. Aan de natuurlijke schutting hangt wel een prijskaartje, maar zullen dan ook lang mooi blijven.

natuurlijke schutting
Wat voor schutting heb jij?

De grondkering

Naast de schutting heeft u ook een grondkering nodig. Een grondkering is een versteviging die de druk van de schutting opvangt waardoor dit niet meer kan verschuiven. Hiermee is het hoogteverschil in de tuin eenvoudig op te vangen.

Als het hoogteverschil in de tuin niet te groot is dan kunt u zelf een grondkering maken in uw tuin. Deze is van verschillende materialen te maken, bijvoorbeeld van steen of van hout. De meest gebruikte keuze is hout omdat dit een duurzaam materiaal is. Bovendien heeft hout een natuurlijke uitstraling.

Stap 1: bepaal de plek van de palen en span een uitzettouw voor een rechte lijn. Zet om de 40cm een paal.

Stap 2: Maak gaten een grondboor, dit is een eenvoudig hulpmiddel om zelf gaten in de grond te boren.

Stap 3: Plaats de palen voor tenminste 2/3 van hun lengte in de grond.

Stap 4: monteer de planken op de palen met de bijgeleverde slotbouten.

Stap 5: Bevestig het anti-worteldoek aan de binnenkant van de grondkering.

Stap 6: werk de bovenkant van de grondkering af met een afdeklat.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *