Woning

Een sauna inbouwen in de badkamer

 

Voor sommige mensen een overbodige luxe, voor anderen een heerlijke aanvulling op hun bad- en doucheroutine: een sauna in je eigen woonhuis. Als je badkamer groot genoeg is, dan is dat meteen ook de beste ruimte om jouw eigen sauna in te bouwen. Waarom zou je hiervoor kiezen als je ook naar de sauna toe kan gaan, met ook nog eens veel meer keuze en afwisseling? We geven je graag een aantal redenen.

Privacy en hygiëne

Niet iedereen vindt het even normaal of fijn om met wildvreemden naakt in een ruimte te zitten, zeker niet op een drukke saunadag. Sommige mensen vinden het ook een onprettig en onhygiënisch idee: al die zwetende lichamen bij elkaar, zeker als je ziet dat niet iedereen zich even goed aan de regels houdt. Terwijl jij netjes op je handdoek zit, ligt je buurman al transpirerend deels op die houten bank. Thuis bepaal jij wie er tegelijk met jou in de sauna gaat, en als jij daar behoefte aan hebt ga je alleen.

Elk moment van de dag

Een sauna thuis kan je letterlijk altijd gebruiken als jij daar behoefte aan hebt. Even laten opwarmen en je kan genieten van die zalige warmte. Je hoeft er niet voor te reizen, je hoeft geen entreebewijs te kopen, je hoeft niet door slecht weer. Na afloop spring je meteen onder je eigen douche.

sauna in de badkamer
Heb jij al een sauna in de badkamer?

Combinatie met douche en bad

Door jouw saunasessie te combineren met je ligbad en/of douche kan je er een heel ritueel van maken. Je spoelt je eerst af onder de douche, gaat in de sauna, spoelt je weer af en dompelt jezelf onder in een laag koud water in je ligbad. Tijdens de laatste douchebeurt gebruik je scrubzout. Hoe heerlijk is het als dat allemaal in jouw eigen badkamer kan, ook met meer mensen? Eventueel kan je tussendoor buiten relaxen, in een luie tuinstoel genieten van de zon, alvorens je aan de volgende ronde begint.

Sta je al naakt te popelen?

Krijg jij nu ook zin in saunasessies in jouw woonhuis? Wil jij ook meer naakt genieten in jouw badkamer? Begin dan eens met oriënteren in een online woonmagazine. Er gaat een wereld voor je open!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *