Woning

Help, een vlek in mijn tapijt!

Helemaal leuk, je hebt een geslaagd feestje gegeven, maar helaas is er wat mis te gaan. Hier en daar zijn er wat vlekken op het tapijt gekomen waar je zo blij mee was. Een mooi tapijt ziet er gewoon goed uit en het voelt lekker aan, dus wanneer het vies is geworden wil je dit het liefst zo snel mogelijk weer schoonmaken. Maar hoe maak je nou een tapijt goed schoon? Wij hebben de beste tip&tricks op een rijtje gezet voor jou!

Nóóit wrijven!

Wanneer je een vlek in je vloerkleed probeert weg te wrijven ben je juist helemaal verkeerd bezig. De viezigheid gaat op deze manier alleen maar dieper in het tapijt zitten en dan ben je dus nog verder van huis. Maar wat moet je dan wel doen? Heel voorzichtig deppen met een natte doek. Op deze manier kom je, afhankelijk van de soort vlek, al een heel eind met schoonmaken. Gebruik in dit geval lauw-warm water.

Zout tegen vlekken

Rode wijn over jouw wollen tapijt laten vallen? Dan hoop ik dat je een hele grote pot met zout in huis hebt. Wanneer er rode wijn over het tapijt valt moet je eigenlijk direct een flinke berg zout over de vlek strooien en dit dan even laten intrekken. Zodra het zout helemaal rood is geworden, dep je al het zout op met een natte doek. Is de vlek nog niet weg? Herhaal het stappenplan weer. Werk hierbij altijd van buiten naar binnen, zodat de vlek niet nog groter kan worden.

De magie van bakpoeder

Bakpoeder is een hele goede manier om vlekken te verwijderen. Daarnaast verhelpt het niet alleen vlekken, maar neutraliseert het ook de geur. Strooi de bakpoeder over de vlek en giet hier voorzichtig heet water overheen. Laat dit een paar uur intrekken en dep het vervolgens weer droog met een doek.

Werkt dit allemaal niet? Wees dan in het vervolg wat voorzichtiger, dan heb je deze tips ook niet nodig! Of schakel uiteraard de hulp van een vloerkledenspecialist in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *