Woning

Investeer in je huis met kunststof kozijnen en dubbel glas

Investeren in je eigen koophuis is altijd een slimme keuze. In dit artikel lichten we twee van deze slimme investeringen toe: kunststof kozijnen en dubbel glas. We vertellen je alles over de voordelen van deze aanpassingen in huis. 

Wat leveren kunststof kozijnen en dubbel glas op?

Wanneer je investeert in huis wil je natuurlijk een idee hebben wat dit uiteindelijk gaat opleveren. Het grootste verschil van deze aanpassingen in huis ga je merken op het gebied van isolatie. Door een sterk verbeterde isolatie ontsnapt er minder warmte uit huis. De verwarmingskosten zijn hierdoor dus een stuk lager.

Naast voordelen van een lagere rekening hebben kunststof kozijnen en dubbel glas nog andere handige bijkomstigheden. Je zal bijvoorbeeld veel minder last hebben van omgevingsgeluiden, zoals verkeer. Ook dragen ze beide bij aan een stukje veiligheid. Met dikker glas en robuuste kunststof kozijnen wordt je huis voor inbrekers een stuk minder aantrekkelijk.

Kozijnen
Investeer in kunststof kozijnen

Wat zijn de kosten van deze investering?

Kunststof kozijnen zijn er in vele soorten en maten. Een voordelige optie zijn standaard kunststof kozijnen. Dit zijn basiskozijnen van een goede kwaliteit, maar met beperkte opties. Wanneer je kunststof kozijnen helemaal zelf wil gaan samenstellen,  kies je voor maatwerk kozijnen. De kosten van je investering lopen dan iets op, maar alles is wel volledig naar wens.

Ook op het gebied van dubbel glas zijn er vele verschillende opties. Er is standaard dubbel glas, HR, HR+, HR++ en HR+++. De afkorting HR staat voor hoog rendement. Bij standaard beglazing bestaat de isolerende laag uit lucht, bij HR beglazing is dit een laag edelgas. Hoe meer ‘plusjes’ achter de HR, hoe beter de isolatie. De investering in HR glas is duurder, maar op de termijn levert dit dan ook weer meer op.

Beide investeringen betalen zich dus zeker terug in huis! Niet alleen op financieel gebied, maar zeker ook op het gebied van wooncomfort.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *