Verhuizen

Verhuizen naar verzorgingshuis

Verhuizen naar een verzorgingshuis is vaak een emotionele en ingrijpende gebeurtenis. Het wordt immers gezien als de laatste verhuizing en de start van een nieuwe levensfase. Er moet van alles gebeuren waaronder bekijken wat mee kan en wat eventueel achter moet blijven. Spullen die je al je hele leven bij je hebt gehouden, moeten zorgvuldig worden ingepakt zodat ze in de nieuwe woonomgeving een mooie plek kunnen krijgen. Wij begrijpen de emotie die hiermee gepaard gaat en helpen je om dit alles in goede banen te leiden.

 

De oude woning achterlaten

Samen gaan we een inventarisatie maken van wat moet worden verhuisd en wat achter moet blijven. De spullen die we gaan verhuizen worden zorgvuldig ingepakt in dozen welke gelabeld worden. Meubels worden – voor zover mogelijk – gedemonteerd en voorzien van beschermingsmateriaal zodat er geen beschadigingen kunnen ontstaan tijdens het vervoer. Als er meubels of spullen zijn die niet mee kunnen verhuizen, dan kunnen wij deze voor je opslaan of aan een goed doel schenken.

Zodra de woning leeg is, gaan we hem “bezemschoon” maken. Bij ons betekent dit meer dan alleen het vuil aanvegen. Onze facilitair medewerker zorgt dat gaten in muren worden hersteld en draagt zorg voor eventuele noodzakelijke vloerverwijderingen. De woning wordt opgeleverd zodat hij klaar is voor verhuur of verkoop.

 

senioren verhuizing
Ga jij binnenkort verhuizen naar een verzorgingshuis?

De nieuw woning betreden

Naast het vervoer van alle spullen, zorgen we ervoor dat alles netjes op de juiste plaats in de nieuwe woning komt te staan. Als we de verhuizing verzorgen voor iemand die dement is, dan gaan we graag nog een stapje verder in onze dienstverlening. We proberen dan de nieuwe woonruimte zoveel mogelijk op de oude te laten lijken. Dit doen we door de meubels, foto’s en andere accessoires in dezelfde opstelling te plaatsen als in het oude huis. Zo wordt een verwarrende gebeurtenis als een verhuizing toch enigszins minder stressvol omdat er herkenningspunten zijn in de nieuwe woning.

Naast de daadwerkelijke verhuizing zijn er talloze andere acties die gedaan moeten worden. Wij kunnen deze taken allemaal van je overnemen. Zoals bijvoorbeeld het doorgeven van adreswijzigingen naar organisaties waar een lidmaatschap loopt of het indienen van finale meterstanden. Zelfs de sleuteloverdracht regelen wij voor je. Een compleet ontzorg-pakket.

 

Persoonlijke betrokkenheid

Verhuizen is natuurlijk een vak apart. Ouderen bijstaan bij het verhuizen naar een verzorgingshuis vergt echter meer dan goede verhuizers. Bij TPC-Logistics hebben wij ons hierin weten te specialiseren door een persoonlijke betrokkenheid bij onze klanten. Wij zijn discreet, zorgvuldig en denken graag met u mee.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *