Woning

Wat is de beste keuze: een tweepersoonsmatras of twee enkele matrassen?

We slapen gemiddeld een derde van onze tijd. Slapen is dus belangrijk. Een goede nachtrust bepaalt hoe goed of minder goed je de dag doorkomt. Daarom is een goed bed een must en een goede matras is daarbij de eerste stap. Maar hoe kies je nu de beste matras? Slaap je met een partner, dan moet je een keuze maken tussen een tweepersoonsmatras of twee enkelen matrassen. In dit artikel geven we je de voor- en nadelen van beide opties.

Voordelen van een tweepersoonsmatras kopen

• Jij en je partner liggen gezellig bij elkaar op dezelfde matras
• Er is geen naad of kloof in het midden van de matras, dus dicht bij elkaar liggen of in het midden liggen is geen probleem
• Je matras schuift niet

Wanneer je graag een tweepersoonsmatras wilt kopen maar de wensen van je partner liggen nogal verschillend, dan kun je kiezen voor een matras met twee kernen. Dit is een matras uit één stuk, maar elke helft van het matras heeft een aangepaste hardheid. Zo lig je toch bij elkaar maar kun je het matras laten aanpassen aan ieder zijn persoonlijke slaapbehoeften.

tweepersoonsmatras
Wat voor matras heb jij?

Voordelen van twee enkele matrassen kopen

Soms liggen de voorkeuren van jezelf en je partner erg uit elkaar. Dit kan omwille van lichamelijke redenen zijn of persoonlijke voorkeur. Wanneer je geen middenweg vindt, kun je ook twee keer een enkel matras kopen van 90×200. Dit zijn de voordelen:

• Je kunt kiezen voor een aangepaste warmteklasse per persoon
• Als de ene persoon meer transpireert dan de andere, gaat een van beide matrassen langer mee
• Je kunt twee matrassen kopen op maat van individuele lichamelijke behoeften
• Je kunt de hoogte van de matrassen individueel bepalen
• Twee enkele matrassen zijn makkelijk verplaatsbaar waardoor ze langer mee gaan

De naad speelt een rol bij keuze tweepersoons matras of twee enkele

In de praktijk blijkt dat veel personen de naad in het midden van twee matrassen erg vervelend vinden. Hierdoor kiezen ze vaak voor een enkele matras. Hier zijn enkele eenvoudige oplossingen zodat je niet meteen voor een tweepersoonsmatras moet kiezen. We sommen er even een paar voor je op:

Een dikke topmatras kun je over beide matrassen leggen. Zo merk je de naad minder tot nauwelijks op
• Een antislip-vilt op de lattenbodem houdt de twee matrassen mooi op hun plaats. Zo heb je geen last van een verschuivende kloof tijdens het slapen
• Twee matrassen die je aan elkaar kunt ritsen

Er zijn dus genoeg opties om een goede matras te vinden, voor zowel jezelf als je partner! Overleg dus eerst onderling welke voor- en nadelen jullie het belangrijkste vinden alvorens je een keuze maakt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *