Vloer

Een houten vloer in de woning

Hout wordt alsmaar meer populair in onze interieurs. Zeker nu we de laatste decennia ecologisch geteeld hout gebruiken, is de opmars van hout enorm. En terecht: hout brengt warmte en gezelligheid in huis. Een houten vloer past volledig in dit plaatje. Maar waarom zou je voor een houten vloer kiezen? Wij geven jou alvast een paar argumenten om je keuze te verantwoorden.

Hout straalt klasse uit

Als je een kamer betreedt waar een houten vloer ligt, krijg je onmiddellijk een aangenaam gevoel. Je hebt de neiging om schoenen en kousen uit de doen en heerlijk op je blote voeten in de kamer rond te lopen. Hout is een ‘rijk’ materiaal. Het laat zien dat je zorgvuldig met je interieur omgaat en niet zomaar tevreden bent met om het even welke vloer.

Kies de perfecte houten vloer

Er zijn enorm veel soorten houten vloeren. Soms zie je door het bos de bomen niet meer. Laat je goed adviseren, doe inspiratie op en kijk rustig rond. Een houten vloer installeer je ook niet elke dag. Het vergt wat opzoekwerk, vergelijken en afwegen, zodat je volledig tevreden kunt zijn met het resultaat. Er is bijvoorbeeld keuze in soorten hout: zacht of hard hout? Verder is er verschil in afwerking: naturel, white wash, stone wash, geölied, gebeitst, vernis of verf bijvoorbeeld. Elk van deze afwerkingen geeft een andere look aan de kamer. Kies je voor grote of kleine planken? Of ga je voor visgraat motief? Of kies je voor een echte parketvloer met een ingewikkelde leg-structuur? Gelukkig zijn er binnen alle soorten houten vloeren uitvoeringen voor ieders budget. Laat je goed adviseren door een ervaren vakman. Vraag hem raad over kleur en lichtinval, dagdagelijks onderhoud en eventuele herstellingen die in de toekomst misschien nodig zijn.

houten vloer
Een houten vloer geeft een mooie uitstraling aan je woning.

Een vloer voor elke kamer?

In principe is elke kamer geschikt voor een houten vloer. Zelfs plaatsen waarin vaak vocht en vuil voorkomt (badkamer of keuken bijvoorbeeld), kunnen perfect uitgerust worden met een houten vloer. De vloeren zijn voorzien van een vocht- en vuilwerende coating. Houten vloeren kunnen ook antislip behandeld worden om ongelukken te vermijden. Denk bijvoorbeeld aan de woonkamer of de hall. In slaapkamers is het uiteraard heel fijn om een houten vloer te hebben. Het is warm aan de voeten als je uit bed stapt.

Combineer je houten vloer met…

Misschien denk je dat een houten vloer enkel past in een woning waar al veel hout in verwerkt is. Dit hoeft niet altijd zo te zijn. Ook in een strakke minimalistische woning is een houten vloer heel stijlvol. Hier zorg je voor een mooi contrast. Wil je toch andere houten elementen met elkaar combineren? Denk dan aan houten meubelen en houten deuren. Ook verlichting, en zelfs lampenkappen, bestaan in hout. Voorzie houten accessoires zoals lijsten, bijzettafeltjes of mooie houten kunstvoorwerpen. Afhankelijk van de stijl gebruik je veel (landelijk) of weinig (modern) hout. Speel met de kleuren en de vormen in je vloer en creëer zo je eigen stijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *