Woning

Betonlook aanbrengen in huis

Een industrieel interieur is ook in 2020 nog steeds helemaal in. Industriële interieurs kenmerken zich door het gebruik van objecten gemaakt van ruwe materialen. Je kan hierbij denken aan metaal of steigerhout, maar ook bijvoorbeeld beton. Beton is ontzettend veelzijdig en kan op verschillende manieren ingezet worden om het interieur een industriële tint te geven. In deze tekst gaan we kijken hoe een betonlook hiervoor zorgt.

Betonlook

Met een betonlook wordt eigenlijk alles bedoeld wat lijkt op beton of is gemaakt van beton. Dit kan bijvoorbeeld een tafel zijn die is gemaakt van beton. Je kan namelijk door het toevoegen van beton verschillende effecten creëren zodat je een industrieel interieur krijgt. Een tafel is een optie, maar er zijn natuurlijk verschillende meubels die gemaakt kunnen zijn van beton. Een bank is wellicht een iets minder goed plan, maar een tafel of kast met betonlook kan absoluut mooi zijn.

betonlook
Zo breng je een betonlook aan in je huis

Betonlook verf

Toch is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een betonnen muur in huis te hebben om de look compleet te maken. Er zijn verschillende soorten verf welke een betonlook maken. Je hoeft de muur dan niet kaal te laten, maar kan deze gewoon over schilderen met een verf die een uitstraling geeft alsof het echt beton is. Deze betonlook verf is natuurlijk niet alleen mogelijk voor muren, maar kan bijvoorbeeld ook op kasten of andere meubels geverfd worden waardoor je een betonlook kan toevoegen aan de meubels. Hierdoor heb je geen echte kast van beton, maar een kast van een lichter materiaal wat er nog steeds uit ziet als echt beton.

Beton accessoires

Vervolgens is er ook nog de mogelijkheid om accessoires in huis te nemen welke gemaakt zijn van beton. Denk bijvoorbeeld aan kaarsenhouders in een mooie vorm gemaakt van beton of juist fotolijstjes welke gemaakt zijn van beton. Ook kun je natuurlijk zelf betonnen accessoires maken door het gebruik van betonlook verf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *