Woning

Een nieuwe dakkapel, zelf maken of uitbesteden

Je hebt een mooi en actief leven achter de rug waarin je veel gewerkt en geklust hebt. De ruime eengezinswoning is inmiddels ingeruild voor een sfeervolle woning die een stuk kleiner is en je bent volledig klaar om jouw oude dag nuttig te besteden. Toch heb je het idee dat er nog iets mist. Op seniorenportaal.nl vind je tal van activiteiten en informatie die je kunnen helpen, maar je besluit eerst dat jouw nieuwe woning toch net wat extra ruimte kan gebruiken. Het schuine dak op de zolder is prima geschikt voor een dakkapel, waardoor de zolder veranderd kan worden in een logeerkamer. Aangezien je altijd al een klusser bent geweest, stel je jezelf de vraag: zal ik de dakkapel zelf maken of zal ik het uitbesteden?

 

Het laten plaatsen van een dakkapel is de simpelste variant te noemen, aangezien het werk daar door anderen wordt gedaan. Desondanks wordt er van jou als woningeigenaar ook het nodige verwacht. Denk aan een lege kamer bij aanvang en de rotzooi na afloop. Hoewel uitbesteden het minste werk is, is het ook meteen de duurste oplossing. Wie beschikt over twee rechterhanden en tijd genoeg heeft kan een dakkapel ook zelf maken. Het kost meer tijd, maar het scheelt veel geld.

Nieuwe dakkapel
Bent u van plan een nieuwe dakkapel te plaatsen?

Het zelf maken van een dakkapel is niet moeilijk, maar vraagt wel een hoge mate van nauwkeurigheid. Zorg er wel voor dat je, net als de vakmensen, altijd veilig werkt. Je werkt op hoogte, met bouwmaterialen. Een ongelukje is zo gebeurd. Nadat je op het dak de dakpannen hebt verwijderd, zaag je in de dakplaten het gat op maat. Vervolgens maak je het houten skelet op maat. Een precieze klus die veel tijd vraagt. Als het skelet er staat is het raadzaam om direct te beginnen met de buitenkant, zodat jouw dak weer wind- en waterdicht wordt. Als de buitenkant mooi en goed is afgewerkt is het de binnenkant afwerken en voor je het weet heb je jouw eigen dakkapel gemaakt.

 

Als de dakkapel af is kun je in een sfeervolle woning genieten van jouw oude dag. Het bespaarde geld kun je vervolgens in nuttige zaken investeren. Op seniorenportaal.nl is terug te vinden wat je kan doen met het bespaarde geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *