Verhuizen

Verleg je grenzen! Bouw een huis in het buitenland

Altijd al de fantasie gehad om Nederland achter je te laten? Begrijpelijk! Die koude winters en die korte zomers zijn natuurlijk geen reden om in Nederland te blijven.

Verhuisredenen

Natuurlijk heeft iedereen zijn eigenen redenen voor een verhuizing naar het buitenland. Sommige willen een ander klimaat en de andere verhuis in de naam van liefde of familie. En dan heb je ook nog de mensen die een beter baan hebben gevonden over de grens. Kortom er zijn genoeg redenen om te verhuizen naar het buitenland.

Bestemmingen

En wat is nou leuker dan niet alleen naar een ander land verhuizen, maar ook daar je eigen huis van top tot teen laten bouwen in je eigen smaak. Het is geen geheim dat het bouwen en kopen van huizen in het buitenland vaak heel goedkoop is. Denk hierbij aan landen als Spanje, Portugal, Griekenland of Turkije waar dat goed mogelijk is. Dit zijn dan vaak bestemmingen waar Nederlanders gebruik van maken vanwege het warme klimaat en warme winters om te overwinter. De vaak kant en klare huizen zijn hier ook erg populair en hier is enkel de binnenhuisinrichting nodig, wat ook heel leuk is natuurlijk.

woning bouwen in het buitenland

Droomhuis zelf bouwen

Veel andere mensen willen toch wat verder gaan om hun droomhuis te creëren. Als je een huis vanaf de grond begint te bouwen zijn er natuurlijk tal van mogelijkheden om je huis nog beter te maken. Denk hierbij aan extra’s kamers of juist een hele grote woonkamer of keuken.

Er is ook wat extra luxe mogelijk, in de zin van een wijnkelder, zwembad, sauna, sportvelden of een mooie grote veranda met en prachtig uitzicht waar je elke dag de zon kan onder zien. Om nog maar te zwijgen of de tuinindeling waar eventueel nog een groot tuinhuis staat of misschien is er wel behoefte aan een eigen moestuin en kleine boerderij. Hierdoor ben je ook zelfbehoevend en hoef je niet dicht bij de beschaving van een grote stad te wonen om inkopen te doen. Immers willen veel mensen juist weg van de grote stad wonen voor meer rust en natuur om zich heen. Iets wat in Nederland steeds lastiger wordt.

Tip! Of je nu in Nederland óf het buitenland gaat (ver)bouwen, deze vijf tips voor jouw grote verbouwing zijn ideaal om een planning te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *