Woning

Een vrijstaand bad doet iets met de ruimte

Vrijstaande baden kunnen een geweldige aanvulling zijn op het interieur van elke badkamer of het nu een grote of een kleine badruimte betreft. Een dergelijke aanwinst is in staat om tot een bijzonder middelpunt te worden dat ook aantrekkelijk is voor familie en gasten en een permanent positieve indruk bij hen zal achterlaten. Voor elke interieur is er wel een passend vrijstaand bad te vinden dat kan samensmelten met de aanwezige klassieke, moderne of tijdloze stijl van de badkamer. Omdat deze ligbaden geleverd kunnen worden in veel verschillende vormen en maten zijn ze ook op dit vlak een ideale keuze voor uw woning. Enkele van de populaire vormen zijn eivormig, in de vorm van een schip of gewoon rechthoekig. Door het gebruik van moderne ontwerptechnieken en materialen zijn deze baden zijn in staat om af te wijken van de gebruikelijke vormgeving en de standaard patronen. Dit maakt dergelijke vrijstaande baden ook een ideale keuze in het geval van een en-suite badkamer die samenvalt met een slaapkamer en zodoende een nog grotere eyecatcher wordt.

Materialen van vrijstaande baden

Naast een aantal modellen die gemaakt zijn uit het traditionele acryl van Wisa en Wavedesign worden moderne vrijstaande baden voornamelijk vervaardigd uit Solid Surface materialen of kunstmarmer. Deze zijn niet alleen duurzaam en sterk maar voelen tegelijkertijd aangenaam warm aan en zijn uiterst simpel schoon en mooi te houden. Tot de fabrikanten die dit materialen voor hun baden gebruiken behoren onder andere Detremmerie en Axor Hansgrohe. Natuurlijk is er daarnaast nog het traditionele gietijzeren of koperen vrijstaande ligbad met soms een klassieke vorm met leeuwenkoppen aan de poten die inmiddels vanuit het materiaal staal ook moderne varianten heeft van bijvoorbeeld een Alape Vieques, ontworpen door Patricia Urquiola, of de geëmailleerde plaatstalen ligbaden van Bette. Voor de pure design liefhebbers is er zeker ook voldoende keuze met losstaande baden van carbon, bamboe of verschillende andere houtsoorten. Neem voor meer ideeën over de mogelijkheden van vrijstaande baden maar eens een kijkje in de online badkamershowroom, met inspiratie in 3D, van Sani-bouw.

Aandacht voor het plaatsen van het bad

Een aandachtspunt bij het ontwerpen van de badkamer en het daarin te plaatsen vrijstaande bad is de installatie van de badkraan met het bijbehorende leidingwerk. Bij het plaatsen van het ligbad in het midden van de badkamer dient het leidingwerk voor aan- en afvoer van het water in de vloer te worden weggewerkt. De badkraan kan, veelal bij een dubbelwandige acryl uitvoering, op de badrand worden geplaatst maar in veel gevallen zal het een staande badkraan vanuit de vloer worden. De juiste vloerstaande badkraan kan echter voor een mooie aanvulling zorgen en samen met het bad tot één design geheel samensmelten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *