Woning

Energie besparen middels led verlichting

LED verlichting wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt als alternatief. En dit is positief. Want LED lampen zijn energiezuinig en dus goed voor het milieu aangezien ze bijvoorbeeld geen kwik bevatten. Uiteindelijk proberen we iedereen te motiveren om LED verlichting aan te schaffen.

Lampen vervangen

Wil je je oude verlichting vervangen voor LED? Goed bezig! Gelukkig is het vervangen van een halogeenlamp eenvoudig. Hoe gaat het vervangen van de lampen precies in z’n werk? Allereerst is het belangrijk om de juiste LED lamp te kiezen. Er zijn namelijk zo ontzettend veel soorten lampen waardoor het soms lastig is om de juiste keuze te maken. Hierbij zijn de volgende twee dingen belangrijk:

  1. Check de fitting van de lamp. Hierdoor weet je meteen welke Voltage je nodig hebt bij je nieuwe led verlichting.
  2. Bekijk ook het aantal wattage van de halogeenlamp. Hierdoor kan je gemakkelijk een led lamp aanschaffen die precies dezelfde hoeveelheid licht geeft.

Vervolgens is het belangrijk dat je nadenkt over welke kleur licht je wilt. Led verlichting is namelijk te verkrijgen in verschillende tinten. Zo heb je warm wit, koel wit en zeer warm wit.  Warm wit wordt vaak gebruikt in huis. Koel wit vaak in ruimtes waar geen ramen te vinden zijn. Door koel wit creëer je een soort van daglicht. Als laatst is het belangrijk na te denken of je de desbetreffende lamp wilt dimmen. Halogene lampen zijn namelijk altijd dimbaar, maar LED lampen niet. Dimbare led lampen zijn uiteraard wel te verkrijgen. Twijfel je of de lamp dimbaar is? Check goed de productomschrijving in de webshop of vraag een medewerker in een fysieke winkel. De G9 LED is zeer gangbaar.

led lampen soorten
led lampen soorten

Tips bij het vervangen van de lampen

Allereerst, om ongelukken te voorkomen, vinden wij het belangrijk te melden dat je de stroom van te voren uitschakelt. Vergeet dit niet. Daarnaast willen we je de tip meegeven om de te vervangen halogeen lamp eerst af te laten koelen voordat je de lamp uit de fitting draait. Een halogeenlamp kan namelijk erg warm worden en ze zouden het vervelend vinden als je je verbrandt. Als de lamp eenmaal afgekoeld is, moet je de lamp niet met je handen of vingers aanraken. Gebruik voor het verwijderen van de lamp bijvoorbeeld een theedoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *