Klussen

Creëer jouw industriële interieur

Een van de populairste woonstijlen van dit moment, is toch wel de industriële woonstijl. Het is een stoere woonstijl, met een ruig en rauw kantje. Vind je deze stijl ook helemaal geweldig, maar weet je niet hoe je het beste kunt beginnen om deze uitstraling te creëren? In dit artikel vind je wat handige tips.

Het begint bij de basis

De basis van een industrieel interieur is rustig en strak. Een gietvloer in een mooie grijstint past hier perfect bij. Hij is naadloos en geeft een mooie rustige basis. Vind je dit wat te prijzig? Er is ook fraaie pvc of vinyl vloerbedekking te krijgen, met een soortgelijke uitstraling. Voor de muren kies je voor veel grijstinten en wit, met eventueel een accentkleur om het niet te sober te maken. Wat helemaal goed bij deze stijl past, is om van één muur de bakstenen in het zicht te laten. Dit kan natuurlijk niet overal, maar met steenstrips of behang met baksteen print kun je een zelfde look creëren.

De industriele look zie je steeds vaker

Industriële meubels

Meubels voor een industriële stijl kenmerken zich door het gebruik van veel metaal. De frames mogen goed in beeld zijn. Metaal, staal en ijzer en andere ruwe materialen zoals beton horen bij deze stijl. Kies voor de kussens en de bank voor leer. Wil je een wat warmer effect, combineer het metaal en alle grijstinten dan met meubels van hout. Bij een industriële stijl mogen de basismaterialen goed te zien zijn en hout mag hier eigenlijk niet bij ontbreken. Zorg wel dat je voor ruw, of doorleefd hout kiest en geen strak afgewerkte meubels.

Accessoires en verlichting

In een industriële stijl geldt less is more voor de accessoires. Zet je huis niet helemaal vol, maar kies voor een paar robuuste eyecatchers. Betonnen bloempotten, of een fraaie lamp met metalen frame. Als verlichting passen fabriekslampen hier natuurlijk perfect bij. Lampen met deze uitstraling zijn in allerlei prijsklassen te krijgen. Ook lampen die eigenlijk geen kap hebben, maar enkel het peertje in het zicht, kun je goed gebruiken voor deze woonstijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *