Woning

Geld besparen met een nieuwe cv ketel

De reden dat veel mensen hun oude cv ketel laten vervangen is om geld te besparen met een nieuwe cv ketel. Het is ook zeer goed mogelijk om geld te besparen met de aanschaf en installatie van een nieuwe cv ketel. Een nieuwer model cv ketel bespaart namelijk op de uitgaven van de maandelijkse energierekening, maar als geld besparen het uitgangspunt is om een nieuwe cv ketel aan te schaffen bedenk dan dat het ook mogelijk is om geld te besparen op de aanschaf en installatie van de cv ketel.

Geld besparen op de energierekening

Wanneer je in huis nog een ouder model cv ketel hebt dan kan je flink besparen op de energierekening door een nieuwe cv ketel te laten installeren. De laatste jaren is namelijk enorme vooruitgang geboekt op het rendement waarmee de cv ketels je huis verwarmen. De nieuwere HR ketels worden natuurlijk niet voor niks hoog rendementsketels genoemd. Waar de oudere cv ketels nog heel wat energie verspilden tijdens de opwarming van het water voor de douche en de verwarmingen halen deze HR ketels inmiddels een rendement van 100% in het verbruik van energie.

Geld besparen op de installatie

Het geld wat je maandelijks op de energierekening bespaart zorgt ervoor dat je binnen enkele jaren de gehele investering van de cv ketel al hebt terugverdiend. Waar veel mensen echter niet meteen aan denken is dat deze periode drastisch ingekort kan worden door ook geld te besparen op de kosten voor de installatie van de nieuwe cv ketel. Dit is vrij makkelijk te doen door van tevoren goed onderzoek te doen bij welke cv ketel je de meeste waarde voor je geld kunt krijgen. Verder kan je significant op de kosten van de installatie besparen door bij verschillende loodgieters een offerte op te vragen voor de installatie. Een goede ervaring heb ik met bijvoorbeeld ossloodgieter.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *