Woning

Wat houdt wierook in?

Wierook ( gewijde/ heilige rook ) kun je bij vele webshops kopen. Je hoeft maar even op internet te kijken en je ziet vele aanbiedingen. Wierook is in alle culturen door de jaren heen gebruikt. Men noemde het “een brug naar een andere wereld”. Ook in de geloofsculturen wordt het nog vaak toegepast. Zo ook in de katholieke gemeenschap. Er zijn gezinnen waar wierook regelmatig in de huiselijke kring wordt gebrand. Er zal een andere “energie” ontstaan. Wierook kan rustgevend werken of de liefde opwekken. Wierrook kan worden gebruikt om de spirituele ontwikkeling te bevorderen. Ook wordt het gebruikt, zoals in de katholieke kerk, om te reinigen.

Wierook
Het wierook bestaat uit aromatische stoffen. Door de wierook in een ruimte aan te steken komen deze aromatische stoffen in de ruimt vrij. Het wierook is gemaakt van houten dunne staafjes waar omheen men het brandbare mengsel heeft gerold. Afhankelijk van de grootte kan een wierrookstokje ongeveer een half uur branden. Wierook stokjes worden gemaakt van dunne gespleten bamboestokjes. Daaromheen komt dan een mengsel van houtskool en de gemalen bast van een exotische boom die als kleefstof moet dienen. Voor de geur komen daarbij houtpoeders, parfumoliën en balsems. Nadat er water wordt toegevoegd wordt het een soort deeg dan met de hand gerold wordt tot de dunnen wierook stokjes. Om deze wierookstokjes te kunnen kopen kan men naar een winkel gaan waar ze verkrijgbaar zijn of online bestellen.

Waar te kopen?

HEM Wierook kopen kan bijvoorbeeld bij Westerndeco.nl. Hier heb je diverse soorten wierook, waardoor je makkelijk en snel je gewenste wierook kan kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *