Woning

Inboedel- of opstalverzekering?

Het is belangrijk om goed verzekerd te zijn voor allerlei zaken. Want als je geen verzekering hebt afgesloten, draai je zelf voor alle kosten op. En dit kan in sommige gevallen om grote bedragen gaan. Verder is het per persoonlijke situatie verschillend welke verzekering nodig is en welke niet.

Verplichte verzekering

In Nederland zijn ook een aantal verzekeringen verplicht. Zo moeten alle volwassenen in Nederland verzekerd zijn tegen ziektekosten. Dit is zelfs vastgelegd in de wet. En het is maar goed ook om hiervoor verzekerd te zijn. Stel je voor dat er een ernstig ongeluk met je gebeurt en je moet zelf alle bijkomende kosten betalen. Denk alleen al maar aan het bedrag dat je bijvoorbeeld kwijt bent aan een ritje met een ambulance. En dan nog alle daarop volgende kosten van een ziekenhuisopname. Nee, dan is het maar goed dat een verzekering verplicht is.

Onnodig verzekeren

Het kan ook voorkomen dat je teveel betaalt voor verzekeringen. Bijvoorbeeld als je per ongeluk dubbel bent verzekerd. Let daar goed op, dat je niet bij twee verzekeringen voor hetzelfde bent verzekerd. Daarnaast kan het ook mogelijk zijn dat je voor iets verzekerd bent terwijl je dat eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Of dat een verzekering bij bepaalde zaken zo weinig uitbetaald dat het gunstiger is om je hier niet voor te verzekeren.

Verzekeringen voor wanneer je een woning gaat kopen

Zodra je een nieuwe woning koopt is het verstandig om een opstalverzekering af te sluiten. Dit dekt de kosten wanneer er dingen verkeerd gaan tijdens de bouw. Wanneer je je inboedel koopt, kan dit bijvoorbeeld omgezet worden naar een inboedelverzekering. Een betrouwbare onafhankelijke verzekeraar is Independent Insurances.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *