Woning

Linnen gordijnen; geschikt voor iedereen

Linnen gordijnen zijn sterk van materiaal maar zien er wel luchtig uit. De gordijnen geven een stoere uitstraling, bovendien is linnen tijdloos.  Ze zijn daarom erg geschikt voor vrijwel alle interieurstijlen. Het past bij modern tot klassiek en bij landelijk tot industrieel. In deze blog lees je hoe je goede kwaliteit linnen kunt herkennen en wat de voordelen zijn.  

Goede kwaliteit linnen herkennen 

In veel winkels vind je kant en klare gordijnen, vaak lijkt het echt linnen maar is dat het niet. Linnen wordt gemaakt van de vlasplant. De kant en klare gordijnen worden vaak gemaakt van raimie. Dat is een brandnetelsoort die in China wordt gemaakt, en wordt daarom ‘Chinees linnen’ genoemd. Raimie glanst veel meer en heeft een minder luxe uitstraling dan echt linnen. Als je twijfelt, is het handig om een klein stukje van de stof te vragen. Wanneer gordijnen op maat worden gemaakt is de kans veel groter dat de stof van hoogstaande kwaliteit is en dat de afwerking van de stof met handwerk is gedaan.  

linnen gordijnen
Mooie stijlvolle gordijnen

Voordelen van linnen 

Linnen stof wordt verweven met zuiver vlasgaren en weefsels vermengd met katoen, wol en polyester. Door de toevoeging van andere vezels worden de negatieve eigenschappen van linnen verminderd. Kreukelvorming wordt minder maar de vezels behouden wel de luchtigheid en duurzaamheid. Linnen is bovendien antiallergisch en heeft een antibacteriële werking. De stof is zo sterk dat het een hoge weerstand heeft tegen uitrekken. Het heeft een hoge absorptiecapaciteit van vocht maar behoudt het ademend vermogen.  

De gordijnen 

Om de kwaliteit te behouden van de linnen gordijnen, is het handig om de gordijnen te laten voeren. Daardoor verkleuren de gordijnen minder snel, vaak is de voering van polyester en katoen. Het isoleert, verduistert en is duurzaam. De gordijnen lijken zo voller en geven een luxere uitstraling.  

Door je linnen gordijnen te voeren zorg je voor verduistering, isolatie en hebben ze een langere levensduur. Met de juiste kwaliteit linnen creëer je de mooiste raamdecoratie.