Geen categorie

Zelf een muur slopen? Houd rekening met deze zaken!

Zelf een muur slopen is goed mogelijk. Het is niet heel lastig als je weet wat je moet doen. Zorg dat je in ieder geval een bouwafval container huurt om het puin in af te voeren. Daarnaast moet je ook zorgen dat je goed voorbereid bent. Bijvoorbeeld door te zorgen dat je de juiste spullen in huis hebt. Zo kan je het allemaal zelf relatief gemakkelijk aanpakken. Neem dus in ieder geval de volgende tips mee als je gaat beginnen.

Zorgen voor de juiste gereedschappen

Het is eerst slim om voor de juiste gereedschappen te zorgen. Zo heb je bijvoorbeeld een breekijzer nodig. Ook is het handig om een vuisthamer en steenbeitel te gebruiken. Daarnaast is het belangrijk om een betonboor, slijptol, nijptang en elektrische breekhamer klaar te hebben liggen. Zorg voor schroevendraaiers, een kruiwagen en een platte schop. Nu heb je eigenlijk alles wat je nodig hebt om de muur te slopen. Zorg daarnaast voor beschermingsmiddelen zoals werkschoenen en handschoenen, maar ook een stofmasker, veiligheidsbril en gehoorbescherming.

slopen van muren
Wil je een muur gaan slopen?

De juiste muur aanpakken

Bedenk je wel dat niet elke muur zomaar te slopen is. Zo is het wettelijk niet toegestaan om een dragende muur te slopen. Dit zijn muren die op elke verdieping op dezelfde plek staan en tot aan het dak doorloopt. Bovendien is de muur overal even dik. Heb je niet met dit type muur te maken, dan zijn de regels flink soepeler. Dit zijn vaak muren van gips of van celbeton. Die zijn ook veel gemakkelijker aan te pakken. Wel is oppassen aan te raden.

Hier let je op

Nu je klaar bent om de muur te slopen zijn er nog wat laatste dingen om op te letten. Kijk nog een keer na of je alle gereedschappen en beschermingsmiddelen hebt. Zorg dat je pas begint als je de container hebt. Deze kun je eenvoudig regelen bij Puincontainershop. Er komt namelijk veel puin vrij. Huur eventueel een stortkoker om dit af te voeren. Let op de leidingen die eventueel in de muur zitten. Die kan je vinden met een leidingzoeker. Sluit altijd eerst de stroom af voor je gaat slopen. Nu ben je klaar om te slopen.