Woning

Nieuwe afvoer nodig? WitWay weet wat jij nodig hebt!

Ja, een nieuwe afvoer, dus. Zover waren we. Maar we bedoelen meer dat we exact in huis hebben wat jij kunt gebruiken om je hemelwaterafvoer op te bouwen.

Wacht even… jij? Jazeker! Vakmensen bestaan ook wel. Maar waarom zou je bakken met geld besteden aan ‘professionals’ wanneer dit een klus is die gemakkelijk kan worden opgeknapt door iemand die gezond is van lijf en leden? Want daar valt ook een afvoer aanleggen onder!

Misschien kun je nog wel wat hulp gebruiken. Advies in elk geval. Geen probleem, daar zijn we voor! Niet alleen het allerbeste materiaal maar ook de juiste methode is belangrijk om je project te doen slagen met vlag en wimpel. Daarom gaan we het hele proces nauwkeurig bij langs om er zeker van te zijn dat er geen belangrijke stappen worden overgeslagen. Alle benodigde materialen vind je bij WitWay; de juiste volgorde om deze klus mee aan te pakken vind je hieronder!

Hoe zet ik een dakgoot in elkaar?

Dat hangt helemaal af van de manier waarmee de verschillende stukken aan elkaar worden gezet. Zo heb je onderdelen die met behulp van speciale lijm aan elkaar worden gezet. Ook dit hechtingsmiddel is bij WitWay verkrijgbaar. In plaats daarvan kun je echter kiezen voor een systeem dat bestaat uit buizen, goten en koppelstukken die simpelweg in elkaar worden geklikt.

dakgoot
dakgoot maken

Dakgoot maat

Kies onderdelen voor je afwatering die qua formaat met het totale dakoppervlak overeenkomen. Daarom is het zaak dat je dit nauwkeurig opmeet! Je afvoer moet de regen namelijk perfect kunnen opvangen en verwerken; is dit niet het geval, dan kan er lekkage of andere schade optreden, onder andere aan de grond waarop het gebouw waaraan je de afvoer bevestigt staat. Gelukkig hoeft het zo’n vaart nog niet te lopen. Zeker niet wanneer je voor je dakgoot pvc of pp als basismateriaal uitkiest, dat garant staat voor een stevige constructie. Hoeveel je nodig hebt zie je in onderstaande tabel:

  • 60 m² à     100 mm mast- of bakgoot
  • 100 m² à     125 mm mast- of bakgoot
  • 130 m² à     150 mm mast- of bakgoot
  • 150 m² à    180 mm mast- of bakgoot

Oftewel, lees je van tevoren goed in over de eigenschappen van het drainagemateriaal dat je voor jouw situatie nodig gaat hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *