Woning

Onderhoudstips voor uw garagedeur

Wanneer u geïnvesteerd heeft in een nieuwe garagedeur wilt u daar natuurlijk zo lang mogelijk plezier van hebben. Om dat te realiseren is het van groot belang om periodiek enkele eenvoudige onderhoudswerkzaamheden te verrichten. U zult zien dat wanneer u deze werkzaamheden verricht de deur langer en soepeler blijven lopen en daardoor uiteindelijk langer mee zal gaan. Laten we de tips bespreken.

De reiniging van het deurblad

Omdat garagedeuren 24 uur per dag 7 dagen per week in weer en wind staan, worden ze op den duur vies. U kunt het deurblad daarom het beste zo nu en dan reinigen. Dat is in de eerste plaats vooral belangrijk wanneer er veel vogelpoep op de deur zit. Vogelpoep bijt namelijk in de laklaag van het blad en moet u daarom niet te lang laten zitten. Het reinigen van de deur is vrij eenvoudig. Maak een sopje met een schoonmaakmiddel dat niet agressief is en gebruik vervolgens een zachte spons om het deurblad schoon te maken.

Voor wat betreft houten garagedeuren is het eigenlijk hetzelfde als het op het schoonmaken van de deur aankomt. Er zijn natuurlijk wel bepaalde schoonmaakmiddelen die u beter niet kunt gebruiken op een blad van hout. Vraag daarom advies aan een garagedeur dealer (een voorbeeld van een dealer vindt u hier: https://www.garagedeurspecialist.nl/) hierover welke middelen wel en welke middelen niet gebruikt dienen te worden.

Het onderhouden van garagedeuronderdelen

Hoewel het is af te raden dat u zelf alle garagedeur onderdelen vervangt, is het wel degelijk zo dat u bepaalde onderhoudswerkzaamheden prima zelf kunt uitvoeren. Enkele voorbeelden hiervan zijn onder andere het verwijderen van viezigheid in de rails van de deuren en het smeren van de assen van de looprollen. Ook is het aan te raden om zo nu en dan de torsieveren met olie in te smeren, zodat ze soepel blijven.

Een belangrijk aandachtspunt bij het onderhoud aan garagedeur onderdelen, is dat u moet weten waar u mee bezig bent. Doet u dat niet, dan kan dat gevaarlijke situaties opleveren. Denk bijvoorbeeld aan een deurblad dat op u terechtkomt en bij u letsel veroorzaakt. Neem dus nooit risico’s en raadpleeg altijd uw specialist in garagedeuren over hoe bepaalde onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd dienen te worden en welke aandachtspunten daarbij van belang zijn. Met name het vervangen van garagedeur onderdelen waarmee de deur wordt vastgehouden is specialistisch werk en dient bij voorkeur uitgevoerd te worden door een monteur die daarvoor is opgeleid. Wel kunt u garagedeur onderdelen eenvoudig en snel online bestellen. Vaak zijn de prijzen lager dan in de winkel.

Bent u tot slot sowieso niet van plan om zelf enig onderhoud aan uw garagedeur uit te voeren? Vraag dan vrijblijvend bij meerdere speciaalzaken een offerte op voor een onderhoudscontract. Met een onderhoudscontract bent u er in ieder geval zeker van dat het onderhoud dat noodzakelijk is om de deur goed te blijven gebruiken en waardoor de deur langer mee gaat tijdig wordt uitgevoerd. Zo kunt u volop en onverstoord uw garagedeur blijven gebruiken en heeft u er geen omkijken naar! Laat het onderhoud in ieder geval nooit achterwege, want een ongeluk kan veel narigheid veroorzaken, zoals hier is te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *