Klussen

Vacatures in de bouw

Men spreekt over te weinig scholieren die voor een technische opleiding kiezen. Er zijn teveel HBO’ers en Universitair opgeleide jongeren met een opleiding waar je vrijwel niets mee kunt. De bouw trekt aan en de komende jaren is er grote vraag naar mensen met vakkennis.

Instapmoment

Een specialisme leren is een waardevolle investering. Bouwbedrijven zijn vaak specifiek opzoek naar iemand met bepaalde kennis en zullen dit altijd zijn. Hoewel baanzekerheid tegenwoordig steeds minder wordt, bedrijven strooien met ‘flex-uren’, geeft de grote vraag naar mensen met een specialisme een vorm van zekerheid. Jonge mensen die dit lezen: er is nu een instapmoment die je leven kan voorzien van een basis inkomen, met genoeg kans op uitstekende mogelijkheden.

Functies

Aan wat voor functies moet je denken? Er zijn uitvoerende functies: timmerman, stukadoor en bouwvakker. Je weet wat je kunt en waar je spullen vandaan haalt.
Naarmate je langer werkt in het circuit, doe je waardevolle contacten op. Je kan een waardevol puzzelstuk zijn in grote bouwprojecten en mensen hebben je altijd nodig. Er zijn verschillende vormen om aan de slag te gaan: je kunt als ZZP’er jezelf verhuren aan bedrijven en particulieren of in vaste dienst treden bij een bedrijf. Dit laatste is moeilijk maar geeft zekerheid. Als ZZP’er kom je via mensen aan een baan of geeft een waardevol CV je genoeg mogelijkheden. Op den duur wordt je gewild en gaan bedrijven naar je vragen.

Net beginnen

Als je net begint en een specialisme hebt afgerond, kom je via iemand bij een bedrijf terecht of ga je naar een uitzendbureau. Elk uitzendbureau, op een enkele na, heeft vacatures in de bouw. De belangrijkste tip is: ergens binnenkomen. Als je binnen bent kom je in aanraking met collega’s die van andere bedrijven afweten. Zij zorgen dat je verder rolt. Zo niet en je klus via het uitzendbureau is klaar, dan kun je weer naar een uitzendbureau zoals www.mainfield.nl gaan. Inschrijven bij zo veel mogelijk uitzendbureaus geeft je de snelste baan- of kluszekerheid. Zij zoeken vacatures voor je uit en sturen je op sollicitatie- of kennismakingsgesprek.

Zoals gezegd is 2017 een belangrijk moment om in te stappen in de bouw. Het geeft een zekere vorm van zekerheid en vergroot de kans op het kopen van een huis. Als jong persoon moet je daaraan denken. Als je ouder bent kun je ook nadenken over het verbreden van je kennis. Als je daarvoor kiest, moet je oppassen via welke cursus en onderwijsinstelling je dat doet. Veel vragen namelijk veel geld en bieden weinig kwaliteit. Probeer via contacten erachter te komen welke instelling kwaliteit biedt. In de bouw zijn vacatures via mond tot mond reclame te vinden, hoewel een uitzendbureau er ook kan zijn om op terug te vallen, maar pas op voor mensen bij het uitzendbureau met mooie praatjes en weinig inhoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *