Woning

Alles over bench bureaus

Een bench bureau is een redelijk onbekend begrip, maar is toch een erg handig voorwerp. Dit bureau, in principe bestaande uit 2 werkbladen, biedt de mogelijkheid om met twee personen aan 1 werkplek te werken. Dit is niet alleen ruimtebesparend, ook is het gemakkelijker om samen te overleggen of om papieren documenten uit te wisselen. Het is zelfs uit te breiden tot een werkveld voor 4 personen of meer. Tegenwoordig is er ook een variant waarbij de hoogte (elektrisch) instelbaar is, zodat er ook nog wordt gelet op de ergonomie. Maar dat is nog niet alles. Meer hierover lees je daarom in onderstaand artikel.

Voordelen

Zoals gezegd is een bench bureau, ook wel een duo werkplek genoemd, ideaal voor het werken met een collega samen. Dit zorgt ervoor dat er overlegd kan worden, documenten uitgewisseld kunnen worden en het is ook veel gezelliger dan wanneer er alleen gewerkt moet worden. Verder is het blad vaak in hoogte verstelbaar, waardoor er klachten in de nek, rug en schouders voorkomen worden. Dit zorgt voor een betere werksfeer en hiermee verbetert ook de productiviteit van de werknemers. Daarnaast is het verder hetzelfde als een standaard desk, waardoor er gewoon genoeg ruimte is voor kastjes op of onder het bureau, accessoires als een papierhouder en etuis en een monitorverhoger. Het biedt dus een tal van mogelijkheden voor op kantoor.

Inrichting

Een duo werkplek ziet er, kijkend naar de inrichting, hetzelfde uit als een normale werkplek. Het grootste verschil zit hem in het scherm dat zich tussen de twee identieke werkbladen bevindt. Dit doorgaans akoestische scherm heeft een rustige kleur, zoals bruin, beige of wit en zorgt ervoor dat de werknemer niet te veel afgeleid wordt door zijn collega. Daarnaast is het meestal vrij goed bekleed om geluidsoverlast te voorkomen en de concentratie dus hoog te houden. Omdat de tafel gemonteerd staat op 4 identieke poten, heeft elke arbeider evenveel bewegingsruimte onder het bureau. Ook dit helpt weer mee in de ergonomie. Tevens is er doorgaans nog wat ruimte over naast het scherm in het midden, waardoor er de mogelijkheid bestaat om tijdens het werk kort pauze te houden of overleg te plegen. Zo is het niet nodig om naar de kantine te lopen en blijf je in een rustige omgeving om zakelijke afspraken te maken. Meer informatie over de bench bureaus is te vinden op www.officetopper.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *