Woning

Op zoek naar een landelijke hanglamp?

Een landelijke hanglamp ziet er prachtig uit en zijn ook nog eens erg functioneel. Je kunt ze in de eetkamer plaatsen, maar ook in een hoek van de woonkamer komen ze goed tot hun recht. Wanneer je op zoek bent naar een landelijke hanglamp, heb je ruime keuze tussen verschillende formaten. Het materiaal is ook erg bepalend voor de uitstraling. Een landelijke hanglamp heeft meestal natuurlijke elementen of materialen die het een landelijke uitstraling geven. Één ding wat al deze lampen gemeen hebben, is dat ze rust uitstralen. Hierdoor wordt vaak gekozen voor natuurlijke kleuren zoals lichtbruin, beige of zwart. Deze kleuren zijn goed te combineren met een rustieke stijl. Zo zie je eigenlijk nooit landelijke hanglampen in felle kleuren zoals rood en blauw. Hoewel er gekozen wordt voor een rustige uitstraling, betekent niet dat ze niet mogen opvallen. Er zijn genoeg lampen die een bijzonder design hebben, die je niet snel ergens anders zult zien. Zo haal je een lamp in huis die goed in jouw interieur past, maar toch ook een echte eyecatcher is.

Landelijke hanglamp met natuurlijke elementen

Wanneer je een landelijke hanglamp gaat aanschaffen, zul je zien dat de materialen het een typerend karakter geven. Deze lampen zijn meestal gemaakt van natuurlijk materiaal zoals hout, glas en metaal. Voor de lampenkappen wordt ook vaak gekozen voor deze materialen, en stof om het licht te dempen. Hierdoor krijg je een zachte licht gloed over de verlichte delen. Dit zorgt voor een aangename sfeer bij jou thuis.

witte hanglampen
Witte hanglampen in kamer

Kies de lamp met het juiste karakter

Een landelijke hanglamp heeft veel overeenkomsten, maar ook veel verschillen. Je kiest uit verschillende subcategorieën om de lamp te vinden die bij jouw smaak en interieur past. Zo kan je bijvoorbeeld voor een stoere metalen hanglamp kiezen, waarvan de lampenkap gevormd is als een klok. Of kies juist voor een romantische look met een mooie kroonluchter die versierd is met kristallen belletjes. Ook kan je kiezen voor hanglampen met houten lamellen of glazen lampenkappen die er erg sierlijk uitzien. Het is maar net wat jouw smaak is.

Wat is de meerwaarde van een landelijke hanglamp?

Belichting speelt een belangrijk rol in de sfeerbepaling van jouw woning. De plaatsing is erg belangrijk, zodat je optimaal gebruik kunt maken van jouw lamp. Een hanglamp valt meer op dan een normale lamp, waardoor het extra belangrijk is om de landelijke hanglamp met zorg uit te kiezen. Ook het soort belichting bepaalt de sfeer in de ruimte. ledverlichting is een duurzame vorm van verlichting die milieuvriendelijk is. Daarnaast kies je ook de juiste tint verlichting. Wil je helder wit licht, of ga je voor warm sfeervol licht? De plaats van de hanglamp is hiervoor ook belangrijk. Wanneer je ’s avonds een goed boek wil lezen voor het slapen, is een warmere kleur een fijne manier van verlichting. Wanneer je de hanglamp in de eetkamer plaatst wordt er juist vaker gekozen voor helder wit licht. Let ook goed op het meubel waar de hanglamp boven geplaatst wordt. Voor een langwerpige tafel wil je waarschijnlijk ook een langwerpige lamp, zodat elke hoek van de tafel verlicht wordt. Voor een kleine ronde tafel zal een normale ronde lamp echter voldoende verlichting zijn.