Woning

Screens die aansluiten bij jouw interieur

Met het zonnige weer buiten, is het lekker wanneer u screens voor de ramen heeft. Zo kunt u het huis beschermen tegen de zon. U voorkomt hiermee dat het binnen hartstikke heet wordt. Het is iets wat handig is voor in de zomer. Wat u er allemaal mee kan en welke soorten er zijn, leest u allemaal in het onderstaande artikel. Zo krijgt u een beter beeld van waarvoor screens goed kunnen zijn. Als u vervolgens enthousiast bent weet u ook hoe u screens moet kopen.

Voordelen van de screens

Een screen wordt gebruikt om de zon te verduisteren. Het zijn vaak zwarte schermen die aan de buitenkant van het raam wordt bevestigd. Door het scherm naar beneden te doen zorgt u ervoor dat de zonnestralen minimaal doorschijnen in uw huis. Bij een zonnige dag kan u de schermen naar benden doen. Het beperkt de stijging van de temperatuur. Zo kunt u buiten heerlijk van de zon genieten en kan u daarna uw koele huis binnen stappen.

Daarnaast geven de screens een moderne uitstraling aan het huis. Ook bij een ouderhuis kan dit zorgen voor een mooie uitstraling. De schermen worden niet snel vuil doordat er een beschermende laag op zit. Op die manier blijven de schermen lang intact en kunt u er optimaal van genieten. Door de schermen voor de ramen te bevestigen, zorgt u ervoor dat de ruiten zelf ook niet warm worden. Als dit wel gebeurt, zorgt het ook voor opwarming van uw huis.

interieur screens

Soorten screens

Er zijn niet heel veel verschillende types screens maar natuurlijk zijn er ook goedkope screens. Als u screens wilt kopen, bedenk dan goed welke kleur u wilt. De meest voorkomende kleur was zwart omdat dat de kleur is die het meeste absorbeert.

Daarnaast is er nog een ding waar u voor kunt kiezen. U kunt gaan voor de handmatige screens maar ook voor de elektrische. Natuurlijk zijn de elektrische iets duurder maar veel mensen gaan er toch voor want tegenwoordig gaan mensen oor gemakzucht. Met de elektrische krijgt u een afstandsbediening waarmee u de schermen omhoog en omlaag kunt doen.

Een nog luxere uitvoering is automatische screens. Deze kunt u zo instellen dat bij zonneschijn de schermen automatisch omlaaggaan. Wanneer het bewolkter wordt, gaan de schermen automatisch weer omhoog.

Het bestellen ervan

Misschien weet u niet waar u moet beginnen. Allereerst zal uw raam geen standaardmaat hebben. Eigenlijk zijn er ook geen standaardmaten voor ramen. U moet daarom goed de maten weten van de ramen waar u de schermen wilt bevestigen. Zo kunt u makkelijker doorgeven wat u precies wilt.

Als u eruit bent kunt u het gaan bestellen. Het is gemakkelijk om via het internet te zoeken naar een bedrijf dat screens verkoopt. Dit bedrijf kunt u benaderen en zij maken voor u de juiste screens. Eerst zal u nog een prijs voorgeschoteld krijgen en dan kunt u beslissen of u het doet. Zo houdt u het huis zomers lekker koel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *