Klussen

Slopen? Houd rekening met deze factoren

Ben je van plan jouw woning, of een deel ervan (zoals een muur) te slopen? Daar komt misschien meer bij kijken dan je zou denken. Wil je weten wat je kunt verwachten en waar je rekening mee moet houden, lees dan snel verder.

  1. Huur je een professional in?

Ga je zelf met de moker aan de haal, of laat je het liever aan een professional over? Een muur die geen dragende functie heeft, kun je wellicht zelf nog slopen, maar wil je jouw huis een flinke opknapbeurt geven, schakel dan een professioneel sloopbedrijf in. Wanneer je zelf aan de slag gaat, bedenk dan ook dat je zelf je puin moet afvoeren. Dit kun je bijvoorbeeld naar de stort brengen. Het verschilt per gemeente of en hoe veel kosten hieraan zijn verbonden.

  1. Ga je een draagmuur slopen, of niet?

Breng voor jezelf goed in kaart wat je precies gaat slopen. De muur in de keuken doorbreken zodat je één grote woon/leefruimte hebt klinkt als een mooi plan, maar kan problemen opleveren als de muur een draagmuur blijkt te zijn. Wil je een draagmuur verwijderen, dan is het sowieso verstandig om een professional in de arm te nemen. Hij kan je advies geven en de muur uiteindelijk verwijderen, zonder de stevigheid van het huis te verliezen.

slopen en bouwen

  1. Houd rekening met deze kosten

Slopen brengt natuurlijk een aantal kosten met zich mee als je het door een professional laat doen. Wil je echt een compleet huis laten slopen, inclusief fundering, ga dan uit van 50 euro per vierkante meter. Laat je de fundering in de grond zitten, reken dan op zo’n 30 euro per vierkante meter aan sloopkosten. Wil je de buiten en binnenmuren laten staan, dan zijn de kosten rond de 20 euro per vierkante meter. Al het lichte sloopwerk, zoals het verwijderen van een muur, kost ongeveer 10 euro per vierkante meter. Goed om te weten: de kosten voor het afvoeren van puin is bij de prijs inbegrepen. Het sloopbedrijf zal al het puin voor jou afvoeren naar de stort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *