Tuin

Hoe creëer je schaduw in jouw tuin? Lees hier 3 tips

In de winter kijkt iedereen alweer uit naar de dagen dat je heerlijk kunt vertoeven in de tuin. Lekker liggen in het gras of een boek lezen terwijl je in je loungestoel zit. Maar de afgelopen jaren hebben we gemerkt dat in de zomer de tempraturen flink op kunnen lopen in Nederland. Daarom is het verstandig om na te denken over hoe jij schaduw gaat creëren in jouw tuin. Natuurlijk wil je een stijlvolle oplossing. Lees hier 3 mogelijkheden om schaduw te creëren in jouw mooiste tuin.

  1. Koop een goede parasol

Waarschijnlijk is dit de eerste oplossing waar je aan denkt als je schaduw wilt creëren in je tuin. Dat is logisch; met een parasol heb je snel schaduw in je tuin. Parasols zijn er veel verschillende soorten en maten; ga je voor grote, stevige parasol die op een voet staat, of wil je een parasol die je in je tafel zet? De meeste soorten parasols zijn verkrijgbaar bij tuincentra. Online kun je vaak parasols op maat laten maken.

schaduw in de tuin
schaduw in de tuin
  1. Plant bomen in jouw tuin voor een natuurlijk effect

De meest natuurlijke manier om schaduw te creëren in je tuin is door middel van bomen. Daarnaast is het een goedkope en milieuvriendelijke keuze. Kies wel voor een boom die wijd uitgroeit, zodat deze genoeg schaduw biedt. De tuinman of de medewerker van het tuincentrum kan jou verder helpen in je zoektocht naar de perfecte boom voor jou in de tuin.

  1. Harmonicadoek voor een stijlvolle uitstraling

Wil je jouw tuin een luxe uitstraling geven, ga dan voor een harmonica schaduwdoek. Harmonicadoeken bevestig je op een pergola of een ander buitenverblijf. Deze schaduwdoek is gemakkelijk in en uit te schuiven, of te verplaatsen wanneer de zon draait of deze minder fel wordt. Deze harmonicadoeken zijn ideaal voor boven de eettafel, loungeset, boven de speelhoek of het zwembad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *