Woning

Sfeer creëren met behang

Er zijn een hoop verschillende manieren om wat extra sfeer in huis te maken. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om wat accessoires in de woning te zetten, maar je kunt er ook voor kiezen om behang toe te voegen aan het interieur om sfeer te creëren. Met behang kan dat namelijk prima. We gaan in deze tekst dan ook kijken hoe behang er voor kan zorgen dat er sfeer in de woning komt.

Behangen voor de sfeer

Er zijn natuurlijk een hele hoop verschillende soorten behang verkrijgbaar. Deze soorten behang kunnen er in een woning voor zorgen dat er meer sfeer komt. Je kunt er voor kiezen om een gehele kamer te behangen met een bepaald motief, maar je kunt er ook voor kiezen om een muur te behangen en de andere muren van de kamer juist egaal te houden met een verfkleur. Op die manier creëer je dus een sfeer in huis.

muur behangen voor sfeer
Je muur behangen creëert meer sfeer

Verschillende soorten behang

Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een kamer geheel in een blauwe of groene kleur te verven. Wel een wat neutralere kleur zodat het niet te druk in de kamer wordt. Vervolgens neem je een behang waar een van de kleuren in voor komt. Wanneer je voor groen kiest, kun je bijvoorbeeld voor een behang kiezen waar planten in voor komen of een tropisch element in voor komt. Op die manier maak je dus een echte sfeer in de kamer. Je kunt hetzelfde doen met bijvoorbeeld bruin. Wanneer de kamer geheel bruin is, kun je een behang soort kiezen met een bruine tint. Dit geeft een warm effect. Een witte of lichte kamer kan ook prima een behang gebruiken om het wat gezelliger te maken. Je kan dan eigenlijk voor alle kleuren kiezen omdat de muren licht zijn en het daardoor niet heel snel druk zal worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *