Woning

3x bijzondere tegels voor jouw muur

Tegels voor op de muur kun je in vele ruimtes in je huis plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan de keuken, de badkamer of je woonkamer! Met de bijzondere tegels in dit blog geef je elke ruimte direct een hele andere sfeer. Lees dus snel verder.

Vintage tegels

Tegenwoordig is retro weer helemaal in. Steeds meer mensen kiezen er dan ook voor om hun interieur een echte vintage look te geven. Je kunt hierbij denken aan meubels, verlichting en accessoires. Maar bij deze trend kunnen de tegels natuurlijk ook niet ontbreken! Je hebt verschillende soorten vintage tegels. Denk ten eerste aan de materialen: verkrijgbaar in keramiek maar ook bijvoorbeeld natuursteen. Met vintage tegels kun je qua uiterlijk gaan voor een echte ‘oude look’. Hierbij krijgen de tegels een mooi reliëf mee, of een verwassen uiterlijk. Dit geeft een mooi effect.

Daarnaast zijn er ook verschillende soorten patronen.  Iets wat steeds populairder wordt zijn de Portugese en Marokkaanse tegels. Deze tegels geven elke ruime een mediterrane uitstraling.

terracotta tegels
Tegels voor op de muur maken een andere sfeer in huis

Terracotta tegels

Een andere hele bijzonder tegel is de terracotta tegels. Terracotta is een Italiaans woord en staat voor ‘gebakken aarde. Dit verwijst naar de traditionele en ambachtelijke wijze waarop deze tegels vervaardigd worden. De natuurlijke tegels zijn gemaakt van gebakken klei. Met terracotta tegels kun je elke ruimte een mooie warme uitstraling geven. Daarnaast is het een natuurproduct dat geen toxische stoffen bevat. Terracotta tegels vind je in meerdere kleuren. Natuurlijk de traditionele warme rode tinten, maar ook zwart en witte tegels zijn een optie. Wil je dus meer warmte creëren in huis? Dan zijn terracotta tegels een hele goede optie.

Betonlook

De industriële stijl stijgt steeds verder in populariteit. Hierbij passen dan ook goed de betontegels en tegels met betonlook. Met deze tegels geef je elke ruimte een robuuste uitstraling. Betonlook tegels heb je in verschillende soorten kleuren. Denk aan de bekende grijstinten, maar ook wit is een goede optie. Dit past ook erg goed bij de moderne inrichtingen van nu, met vaak veel zwart en wit. Met een betonlook tegel valt een muur gelijk een stuk meer op. Een bijzondere tegel dus.

Tegels voor jouw muur kopen?

Wil jij nou deze of andere bijzondere tegels voor aan de muur kopen? Online heb je een steeds groter aanbod aan tegels voor in jouw huis. Kijk eens bij Tegelcentrum Siddeburen. Deze hebben een groot aanbod in tegels. Hier vind je ook veel bijzondere soorten terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *