Woning

Steigerhoutmeubel

Zoals het woord het zegt is steigerhout hout dat afkomstig is van afgebroken steigers. Het hout wordt niet meer voor nieuwe steigers gebruikt en wordt door de aannemer verkocht. Ook hout van palletten wordt meer en meer steigerhout genoemd. Steigerhout heb je in verschillende kwaliteiten: den of soms ook wel eik. Je kan bruut of afgewerkt steigerhout kopen. Je kan volledige planken of op maat gezaagd hout kopen. Anderzijds kan je ook op zoek gaan naar gratis steigerhout. Misschien vind je bij vrienden of familie wel nog een partij goed bruikbaar hout.

Waarom een steigerhoutmeubel maken?

Meubelen in steigerhout zijn heel trendy. Zowel in een super moderne als in een landelijke woonomgeving past steigerhout heel goed. Steigerhout straalt een zekere warmte en gezelligheid uit. Het is bovendien heel sterk en vaak vraagt het weinig onderhoud. Het voordeel is dat je de meubels kan combineren met accessoires in dezelfde stijl. Op die manier creëer je een uniforme sfeer doorheen je woning.

Hoe ga je een steigerhoutmeubel maken?

Als je dit voor de eerste keer doet, kan je beginnen met een klein meubeltje: een bijzettafeltje, een bankje voor de kinderen of een tv-meubel bijvoorbeeld. Maak een schets van je meubel en werk deze uit. Bepaal welke planken, hoe groot en hoeveel je er nodig hebt. Ga deze kopen, of zaag ze op maat als je je hout al hebt. Indien nodig schuur je ze glad en geef je ze één laagje vernis of lichte patine. Het mooiste is om de grove structuur van het hout tot uiting te laten komen. Steek dan je meubel in mekaar, geef nog een laatste laagje vernis of patine en je bent klaar! Als dit goed gelukt is, kan je aan meer complexe meubelen gaan denken: tafel, stoelen, bed en ga zo maar door. Wees maar zeker: eens de microbe te pakken, zal je niet meer kunnen stoppen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *