Woning

Wat zijn de voordelen van raamdecoratie?

Iedereen heeft een vorm van raamdecoratie in huis hangen. De reden dat de meeste mensen raamdecoratie aanschaffen is om de zon buiten te houden, maar zonwering brengt ook andere voordelen met zich mee.

Hieronder zijn de voordelen van binnen zonwering op een rijtje gezet:

Decoratie

Raamdecoratie, de naam zegt het al, is niet alleen een praktische oplossing tegen de zon, maar ook een vorm van decoratie. Met een mooie houten jaloezie kun je sfeer creëren in een ruimte, het is echt een toevoeging van de uitstraling van je woning. Er zijn verschillende kleuren raamdecoratie en daarmee is er voor ieder interieur een geschikte vorm van raamdecoratie.

Privacy

Overdag gebruiken wij de zonwering om de zon te weren, maar `s avonds willen wij ook graag wat voor de ramen hebben. Nederlanders houden van privacy, zeker in hun vertrouwde omgeving. Ramen geven natuurlijk veel licht en zijn belangrijk in een huis, daarentegen kan iedereen naar binnen kijken via ramen. Met lichtdoorlatende plisségordijnen krijg je toch voldoende licht binnen, maar kun je de plissés hangen op een hoogte zodat voorbijgangers of buren niet kunnen gluren.

Inbraakpreventie

De privacy die u heeft met raamdecoratie zorgt ook gelijk voor inbraakpreventie. Potentiele inbrekers kunnen niet zien wat er te halen valt en weten niet wanneer mensen wel of niet thuis zijn.

Temperatuur

Zonwering heeft veel invloed op de temperatuur in huis. De zon wordt (deels) tegengehouden waardoor er automatisch minder warmte naar binnen komt. Daarentegen kun je met raamdecoratie de warmte ook weer binnen houden. Verduisterende rolgordijnen hebben bijvoorbeeld een goede isolerende werking. In de zomer profiteer je dan van minder warmte in huis, maar in de winter kun je ervoor zorgen dat de warmte binnenblijft.

Energie besparend

Omdat de warmte in de winter kan worden binnen gehouden, zorgt het dat je minder hoeft te stoken en daarmee kan er flink bespaart worden op de energierekening.

Verkleuring

Zonwering beschermt daarnaast tegen de verkleuring van uw meubelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *